Третираха обработваеми площи с неразрешен у нас препарат

7384
Третираха обработваеми площи с неразрешен у нас препарат

Третиране на обработваеми площи с неразрешен за употреба в страната препарат беше установено край Годеч, съобщиха от ОДМВР -София.

На 24 април в районно управление „Полиция” - Годеч постъпила жалба от собственик на кошери с пчелни семейства, която съдържала данни за извършени нарушения при третиране на обработваеми площи с препарати. Незабавно започнало разследване по сигнала, в хода на което криминалистите установили, че 63-годишен земеделски производител от Годеч след устна договорка с представител на софийска фирма, са извършили третиране с пестициди на обработваеми площи чрез мото-делтапланер, без да разполагат с необходимата за целта документация.

Райков обеща, че ще гласуваме против пестицидите, вредящи на пчелите

България ще поиска забрана на всички пестициди, които вредят на пчелите. Това ще стане на предстоящото заседание на апелативния комитет...

С оглед предотвратяване на незаконосъобразната дейност е потърсено съдействие от служители на Областната дирекция по безопасност на храните за София област. Вчера при съвместна операция в района на с. Каленовци, инспекторите засекли двамата в момент на извършване на третирането. На място били установени празни туби с препарат, който се оказал нерегистриран и неразрешен за употреба на територията на страната.

Съставени са констативни протоколи за откритите множество нарушения на нормативната база, регламентираща дейността. Работата по случая продължава с проверка на постъпили данни за смърт на пчелни семейства и риба в близкостоящия риболовен обект, с цел установяване данни за извършено престъпление по смисъла на чл. 216 от НК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com