Турски тирове затрудниха движението на магистрала "Тракия"

9400
Турски тирове затрудниха движението на магистрала "Тракия"

Затруднено е движението на автомагистрала „Тракия” на около километър преди отбивката за Вакарел, където пет турски ТИР-а са аварирали, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Има образували се колони от автомобили на други места по магистрала “Тракия”. Остава затворен и пътят Варвара-Велинград, като от АПИ призовават да се ползват обходните маршрути през Белово и Юндола и Пещера-Батак и Ракитово, предаде БЛИЦ.

Затруднено е движението във високопланинските части на Смолянска област. Колона от автомобили се е образувала и около и след Дупница в посока София, където движението е много натоварено.

Несъобразена скорост уби млада жена

Млада жена загина на място при катастрофа, станала в местността "Боаза" край Търговище.При удара са се сблъскали Опел Вектра, управлява...

Дъжд и мокър сняг валят и на много места и в област Кюстендил. Към момента снегът се задържа по пътното платно само във високите части. Изпратена е техника на пътноподдържащата фирма, която обработва главните направления в областта.

След първия сняг тази нощ в курорта Пампорово има 2 см снежна покривка,съобщиха от Планинската спасителна служба. Пътищата в Смолянска област са опесъчени и обработени със сол, твърдят от областното пътно управление.

По планините снежната покривка вече е 10-13 см. На връх Тодорка и в ски зоната в Пирин над Банско вече е заснежено. Сняг валя и в Боровец. Официално новият ски сезон ще бъде открит на 15 декември.

Около 10 сантиметра е снежната покривка в района на Тодорка и Платото. Общо 280 оръдия покрай пистите са в готовност да изхвърлят изкуствен сняг при минусовите температури. Вече работи кабинковата въжена линия, ще могат да я ползват и студентите, които ще предпочетат да празнуват 8 декември в Банско.

Стигаме за 3 часа по "Тракия" до морето

Последният участък на магистрала "Тракия" ще бъде готов до пролетта и трасето ще бъде пуснато изцяло в експлоатация, предаде Стандарт н...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com