"Южен поток" се влива в пенсии и стадиони

9274
"Южен поток" се влива в пенсии и стадиони

Държавни пари няма да бъдат влагани в българския участък от газопровода "Южен поток", съобщи премиерът Бойко Борисов в интервю за  "Файненшъл таймс”.

„Този проект ще създаде нови работни места в България”, заяви той.

„Следващото правителство ще събира транзитните такси за газа, транспортиран през газопровода, и ще могат да изплащат по-високи пенсии и да строят музеи и стадиони”, допълни премиерът. Той е категоричен, че  „Южен поток” ще подобри икономическата ситуация в България и ще окаже благотворно въздействие на енергийното снабдяване на Европа като цяло.

Борисов отрече информацията, че за да се отплати за строителството на газопровода на своя територия, София е готова да се откаже от получаването на такси за транзита на синьо гориво в близките 15 години. Той изрази изненада от въпросите за това дали проектът ще бъде осъществим при условията на падащото потребление на газ и пролиферацията на източниците за доставка, последвала бума на шистовия газ в Северна Америка, съобщи още Стандарт.

"Подобни въпроси, трябва да се отнесат до „Набуко” , коментира Борисов. Той почерта, че подкрепеният от ЕС проект за доставка на газ от Каспийско море е основен приоритет на България. „Досега за „Набуко” са похарчени десетки милиони евро, за да бъде администриран, и все още не знаем източника на газ за газопровода”, посочи премиерът.

Борисов за Ройтерс: Кога са говорили добре за правителство при криза?

"За кое правителство е казано, че се е справило с кризата в света и е направило живота на коя страна в света по-добър през последните т...

Редактор: Евгения  Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com