Уволниха Калинка Пенчева окончателно

9018
Уволниха Калинка Пенчева окончателно

Вътрешният министър Цветан Цветанов подписа заповед за уволнението на говорителката на ОДМВР – Варна Калинка Пенчева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Най-тежкото дисциплинарно наказание е наложено за това, че служителката е нарушила Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР. За подобно нарушаване на служебната дисциплина по смисъла на чл. 227, ал. 1, т. 10 от ЗМВР във връзка с чл. 230, ал. 2, т. 4 от ППЗМВР – деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които се уронва престижът на службата, е предвидено налагане на дисциплинарно наказание "уволнение" и прекратяване на служебното правоотношение в МВР.

Говорителката на МВР-Варна Калинка Пенчева нарече "селски глупак" Боян Максимов, заснел преди време спящи полицаи в патрулка.

"Госпожата Калинка Пенчева, която е официално лице на полицията за Варна каза едни що-годе неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Пред време премиерът дойде тук във Варна и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак", каза Боян. Според официалната информация ден след това Пенчева бе освободена по предложение на премиера.

"Уволнението е възможно наказание за говорителката на МВР-Варна, но ние сме правова държава, не бих могъл да се произнеса, преди да е приключило дисциплинарното производство", заяви министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов.

Така бе образувано дисциплинарно производство срещу Калинка Пенчева. "Постъпката е недопустима за говорител на МВР, това поведение може да провокира агресия", заяви Цветанов.

Цветанов: Поне трима чужденци са помагали у нас на камикадзето

Между трима и петима чужденци са помагали на атентатора от Бургас, за да извърши терористичния акт в Сарафово, при който бяха убити 5...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com