В Смолянско свлачища блокираха пътища след поройния дъжд

8211
В Смолянско свлачища блокираха пътища след поройния дъжд

Множество сигнали за паднали камъни и дървета са получени тази нощ заради бурята в Смолян. Почти през цялата нощ над района валя силен дъжд, придружен с гръмотевици и бурен вятър, съобщи БГНЕС.

Аварийни екипи са разчиствали свлачище на пътя между смолянските села Стойките и Широка лъка. Активиралите се земни маси са свлекли множество дървета, камъни и пръст. През нощта временно е бил затворен пътя Пампорово – Смолян, заради паднало дърво под хижа "Студенец", както и заради свлачище в района на "Св. Панталеймон", където се е свлякла 4-кубикова скална маса. Заради свлачище е затворен пътят Смолян-Мугла в района на тунела. Вследствие на свлачище са паднали няколко кубика камъни, пръст и дървета.

Багер на пътноподдържащата фирма "Титан Клинър" разчиства пътя, съобщиха от фирмата. Засегнат е и електрически стълб, заради което без ток са "Герзовица", градското сметище, както и селата Кремене и Киселчово. В Смолян реките са повишили нивата до два –три пъти, но няма опасност от преливане. Пътищата навсякъде са мокри и хлъзгави.

Снегът погреба Западна Европа

Зимата напомни, че все още не си е отишла и буквално потопи в сняг Западна Европа. Заради обилните снеговалежи транспортният сектор в...

Повишена е опасността от падащи камъни по пътя Смолян-Мугла, Смолян- Турян, Смолян- Пампорово, Смолян-Мадан- Златоград, Смолян- Девин, Смолян- Смилян. Екипите на пътноподдържащата фирма "Титан Клинър" са в готовност за работа по аварийни ситуации. Очаква се, днес след 10.00 часа да завали нов пороен дъжд, който след 17.00 часа ще преминава в сняг.

Снимка: архив, БГНЕС

 

 

Снежна буря спря нормалното ежедневие във Вашингтон

Държавните учреждения и училищата във Вашингтон, както и в съседните на Федералния окръг щати бяха затворени днес заради силния снего...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com