Валежите спират в понеделник, завръщат се във вторник

7003
Валежите спират в понеделник, завръщат се във вторник

През нощта преваляванията в западната половина от страната ще престанат, облачността ще започне да се разкъсва. Но до сутринта все още на места в източната част от страната ще превалява, по морския бряг и югоизточните райони дъжд, но из Добруджа сняг.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщава агенция „Фокус”.

Балканите в снежна парализа

Студ, сняг, ветрове и поледици сковаха днес страните от Балканите и разстроиха сериозно движението по пътищата. Лошото време вече взе и...

Минималните температури сутринта ще са от минус 8-9° в западните котловини до около 2° по Черноморието и югоизточните райони.

Утре ще настъпи временно подобрение на времето. Валежите ще спрат, от запад облачността бързо ще намалее, само над източните райони ще остане значителна. Вятърът, с изключение на Черноморието, ще отслабне. Максимални температури за деня между -1 и 4°, в най-южната част от страната до 3-6°.

По Черноморието ще се задържи предимно облачно. Все още в сутрешните часове ще превалява, но валежите бързо ще спрат. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури до 2-4°.

И над планините облачността ще се разкъса, оставайки с по-значителна облачност главно по наветрените склонове на високите била и по върховете, както и над Източна Стара планина и Странджа. Вятърът ще е умерен, по Старопланинското било и силен от запад, северозапад.

Истинската зима е тук

Обилни снеговалежи започнаха днес в много части на страната. В столицата също вали сняг. Температурата към момента е минус три градуса....

Във вторник отново ще се заоблачи и ще завали - в Западна България и в планините сняг, в Източна, където ще духа умерен югоизточен вятър - предимно дъжд. Минимални температури между минус 1 и минус 6°, максимални - от минус 2 в Северозападна България до 6-8 в Югоизточна и по Черноморието.

В сряда валежите ще спрат, облачността ще се разкъса, в Дунавската равнина и източните райони ще духа умерен до силен западен вятър. Максималните температури ще се понижат. В четвъртък облачността ще е разкъсана, ще има и слънчеви часове, вятърът ще отслабне. Ще се понижат и минималните температури.

Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com