Вече няма да пращаме багаж по автобуса?

4951
Вече няма да пращаме багаж по автобуса?

Превозвачът не приема и не превозва багаж, който не принадлежи на пътник, пътуващ в автобуса. Това е записано в Законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози, който депутатите приеха на първо четене, съобщи БГНЕС.

От 73 гласували народни представители, 70 бяха "за", само двама "против", а един се въздържа. Именно текстът, който забранява да се превозва багаж, който не е на пътник, предизвика единствената дискусия преди приемането на законопроекта на първо четене. Рамадан Аталай от ДПС посочи, че така, като че ли след трагедията в Бургас някои хора се опитват да се възползват от това и се опитват да налагат норми, които са неприемливи.

"Не мога да разбера защо и по какъв начин да не може един човек да изпрати багажа си от една автогара до друга", каза той. Той се надява, че депутатите ще успят между четенията да прецизират тези неща и да направят ред, който да е в услуга и в полза на всички, които искат да пътуват.

Светослав Иванов от ГЕРБ защити промените и посочи, че Български пощи имат строго разписани правила, по които се осъществяват пратките. "Това е отделен вид бизнес, който има регулаторна рамка", каза той.

 

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com