Връчват дипломите на 65 младши магистрати

20755
Връчват дипломите на 65 младши магистрати

36 младши съдии и 29 младши прокурори получават назначенията си в окръжните съдилища и районните прокуратури в страната.

На 24 юни в Националния институт на правосъдието ще бъде закрита учебната година на седмия випуск младши магистрати, преминали задължителното първоначално обучение в Института.

Дипломите си ще получат 65 младши магистрати. Това е първият випуск, чието обучение в НИП е с продължителност 9 месеца. С промените в Закона за съдебната власт, в сила от 1 януари 2012 г., бе извършена реформа в задължителното първоначално обучение в НИП и в реда за назначаване на младшите магистрати в съдебната система.

Бе въведена фигурата "кандидат за младши съдия" и "кандидат за младши прокурор", които, едва след успешно положен изпит в края на обучението си в НИП, се назначават от ВСС на длъжност "младши съдия" в окръжните съдилища и "младши прокурор" в районите прокуратури.

Приветствие към випускниците ще отправят председателят на Народното събрание Михаил Миков, министърът на правосъдието Зинаида Златанова, председателят на ВКС и председател на УС на НИП проф. Лазар Груев, главният прокурор Сотир Цацаров, представителката на ВСС Соня Найденова.

Стачна готовност е обявена в Софийския районен съд

Съдии и съдебни служители от Софийския районен съд са в стачна готовност заради тежките условия, при които работят от години, съобщи ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com