Върнаха скорострелно Силвия Великова в ефира на "Хоризонт"

7012
Върнаха скорострелно Силвия Великова в ефира на "Хоризонт"

Връщат скорострелно Силвия Великова в ефира на "Хоризонт" - за това съобщиха нейни колеги журналисти, сред които и Канна Рачева. Информацията по-късно бе потвърдена и от самата нея в профила й във Facebook.

"Искам да благодаря на всички, които ми писаха или звъннаха и да се извиня, че на повечето не реагирах. Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми,че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!!. От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок.

Впечатлена съм от подкрепата, която получих и съм убедена, че тя е подкрепа за това БНР да продължи да бъде най-свободната медия. А тя е такава, защото през годините десетки журналисти са отстоявали това...на всяка цената.

АЕЖ пита: Отстранена ли е Силвия Великова заради Иван Гешев?

Както Actualno.com писа - резки рокади в Програма "Хоризонт" на БНР предприе новото ръководство на радиото. Само за ден програмата осъм...

Развръзката изглежда успех, но за съжаление - дори и в личен план, не е повод за ликуване.

Затова отивам да си сипя, както казват някои от вас.

Благодаря и дочуване", написа Великова.

Сериозни промени в 'Хоризонт' - смениха директора, свалиха от ефир Силвия Великова

Резки рокади в Програма "Хоризонт" на БНР предприе новото ръководство на радиото. Само за ден програмата осъмна с нов директор - Никола...

Припомняме, че днес Великова бе свалена от ефира на медията от новия директор Николай Кръстев. Тя е водещ на предаването "Преди всички" и покрива ресор "съдебен". По-рано през деня бе обявено, че Великова е и с отнет ресор, и вече няма да задава неудобните си въпроси на магистратите и на представителите на изпълнителната власт. Кръстев пък до края на август работи в телевизия Bloomberg, където е водещ на предаването "Развитие". При напускането във Facebook негов колега му пожелава успех в БНР, като казва, че знае какво го очаква в радиото.

Заради Великова от Асоциацията на европейските журналисти разпространиха позиция, в която твърдят, че откриват връзка между създалата се ситуация и критиките на Великова към кандидата за главен прокурор Иван Гешев:

"Отнемането на ресора и свалянето от ефир на дългогодишния правосъден журналист Силвия Великова в БНР е пореден случай на заглушаването на критичните гласове като част от пълзящата подмяна, която се извършва в българската медийна среда. Абсолютно изненадващо е отстраняването на Великова, когато в нейния ресор трябва да бъде избран следващият нов главен прокурор в края на октомври. АЕЖ пита: Отстранена ли е Силвия Великова заради обективното отразяване на темата правосъдие и отказа й да се включи в хвалебствения хор спрямо единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев?", се посочва в позицията.

Междувременно на сайта на БНР тази вечер бе съобщено, че поради предварително планирана техническа профилактика, предавателите на програма "Хоризонт" на Българско национала радио спират излъчване на 13 септември 2019 година, петък, в часовата зона между 06:00 и 11:00 часа. По неофициална информация на Actualno.com обаче не става въпрос за това, а че всички колеги-водещи на Великова в радиото са отказали да заемат мястото ѝ на водещия стол на "Преди всички".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Станбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Промените в Закона за хазарта: Защо сега и кой всъщност печели?

Обучителният център на BILLA в София отваря врати за посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com