X
 
 

"Възраждане" поиска оставката на шефа на ВиК-Варна (ВИДЕО)

2626 0
"Възраждане" поиска оставката на шефа на ВиК-Варна (ВИДЕО)
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com
Във Варна има водна криза. Това обявиха днес на нарочна пресконференция общинските съветници от партия Възраждане.

Председателят на партията Костадин Костадинов прогнозира, че най-късно края на юни, началото на юли Варна ще бъде на воден режим, ако не се промени начина, по който се управляват водните ресурси в областта.

Костадинов посочи необходимите мерки, за да няма воден режим във Варна

Наличните водни обеми показват, че ако има воден режим във Варненско, то той ще бъде след около 7 месеца. Това коментира пред Радио &bd...

Сега потреблението на вода е 8 милиона кубически метра, а в момента полезният обем на язовир "Камчия", откъдето Варна се снабдява с вода, е 80 милиона кубически метра. От Възраждане настояват ръководството на ВиК-Варна да подаде оставка за лошо управление, предаде БНР.

"Казвам Ви, има криза! Ако в момента се запазят тези темпове на ползване, най-късно края на юни, началото на юли тя ще настъпи. Като се има предвид, че през лятото, след май месец започват по 11 милиона, сметнете ги. Като сложите и загубите на вода - това е сметка, която и един първокласник може да направи.

Всякакви водоподавания в настоящия момент, които са за промишлени обекти, защото има и такива, които се подават за промишлени обекти, а не само за ВЕЦ-ове - въпросът вече е в управлението на тези водни ресурси.

Тук зависи как да се направи така че, да се даде приоритет на питейните води и същевременно да се ограничи, без да се затормозява, работата на промишлените обекти. Това са работи, които трябва да се свършат и трябва да започват да се свършват от сега.

Водата в язовир "Ястребино" е почти източена, алармира Костадин Костадинов (ВИДЕО)

Недалеч от главния път Варна-София, между Антоново и Омуртаг, се намира язовир "Ястребино". На връщане от София реших да видя в какво с...

За да не стана така, че ако в последствие стигнем до един такъв момент, тогава вече да се чудим, как да решаваме проблема, както е в момента в Перник. за това поставяме въпросите превантивно."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...

Последно в Актуално