Задържаха извършителите на въоръжен грабеж от банков клон

8785
Задържаха извършителите на въоръжен грабеж от банков клон

Съвместните действия на служители от сектор "Грабежи" към СДВР и полицаи от Пето РУП доведоха до разкриване на авторите на въоръжен грабеж от банков клон, съобщиха от МВР.

В хода на започнатото разследване била установена самоличността на единия от извършителите - В.С. /24 г./ от София, с регистрации за кражби. Младият мъж, който до преди около година бил служител на ограбения клон, бил в дъното на подготвения банков обир. Установени били и неговите съучастници - М.Г. /24 г./ от София, регистриран за транспортно престъпление, и К.А. /21 г./ от с. Бистрица.

Според разследващите, тримата са извършили нападението над банковия клон, намиращ се на столичния бул. "Дондуков", на 23 октомври, предаде БГНЕС. Около 8.30 часа двама от тях - В.С. и М.Г. - въоръжени, облечени в мотористки дрехи и с каски със спуснати визьори, нахлули във финансовата институция. След като обезвредили охраната, единият от мъжете заплашил касиерката с пистолет, принудил я да отвори касата и взел наличната там сума от около 90 хиляди лева. Веднага след това нападателите завързали охранителя и банковата служителка. Отвън в готовност ги чакал в лек автомобил "Фолксваген - Пасат", шофиран от К.А., тримата се оттеглили в посока на бул. "Ботевградско шосе".

Тримата извършители на престъплението са задържани днес в хода на проведената от столичните криминалисти операция, със съдействието на колегите им от РУП - Свищов. При претърсвания, извършени на няколко адреса, са иззети два газови пистолета, около 5000 лева в различни купюри, множество мобилни телефони и СИМ карти. Изяснено е, че с част от парите В.С. си е закупил луксозен немски автомобил.

В.С., М.Г. и К.А. са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.199 от НК. Предстои доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура.

Редактор: Д. Симова

В Китай арестуваха разпространители на "слухове за края на света"

Полицията в китайския град Чунцин е задържала четирима души, тъй като са разпространявали „слухове за края на света” с помо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com