Започват проверки за продажба на алкохол на ученици в заведенията

4014
Започват проверки за продажба на алкохол на ученици в заведенията

Във връзка с констатирани случаи на деца, посещаващи обществени места след 22.00 ч . без родител, настойник, попечител или друго надлежно упълномощено пълнолетно лице и на основание на Закона за закрила на детето и Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Столична община, кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди на директора на Столичният инспекторат съм Столична община и Директора на СДВР да създадат необходимата организация за извършване на задължителни проверки в петъчни, съботни, празнични и ваканционни дни и инцидентни проверки през останалите дни.

Проверките ще се осъществяват в питейни заведения, кафенета, дискотеки, обекти за обществено хранене, игрални и компютърни зали, паркове магазини за хранителни и други стоки.

41 са вече приемните семейства в Хасковско

53 нови семейства са записани през месец ноември в регистъра за осиновявания в Хасково. Това съобщи на пресконференция днес главният ек...

По време на съвместните акции ще се извършва контрол за наличие на лица под 18 години без родител, настойник или упълномощено лице, както и за предлагане, продажба и сервиране на алкохолни напитки на деца.  Графикът за осъществяване на проверките ще се уточнява непосредствено преди провеждането им.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com