Здравният министър пое ангажимент да увеличи заплатите в кръвните центрове

5432
Здравният министър пое ангажимент да увеличи заплатите в кръвните центрове

"Поех ангажимент, че от 1 януари 2013 г. ще направим всичко възможно чрез структурни промени в Министерството на здравеопазването за работещите в кръвните центрове да има допълнителни средства за възнаграждение в размер до 17%.", това заяви здравният министър Десислава Атанасова.

Тази сутрин тя е провела среща с директорите на петте кръвни центъра в страната – София, Плевен, Пловдив, Варна и Стара Загора. "Гаранцията, която ми дадоха директорите на центровете е, че работещите ще преосмислят решението си и тези, които са подали молби за напускане, ще ги оттеглят", съобщи министърът.

Десислава Атанасова допълни, че с постановление на МС днес е одобрено предложението й да се отпуснат допълнително средства за Фонда за лечение на деца в размер на 4 млн. лв. и общо за 2012 г. чрез него са отделени 10 млн. лв. за лечение на деца. Т

20 хил. жалби и сигнали са постъпили в МЗ

20 000 жалби и сигнали са постъпили на горещата линия на Министерството на здравеопазването от самото й създаване досега, съобщи здравн...

Тя ще настоява за 2013 г. да има допълнително средства. Бих посъветвала БСП да намери човек с чист публичен имидж, който да говори за здравеопазване, заяви Атанасова в коментар за изявленията на бившия зам.-здравен министър Емил Райнов. Тя припомни, че през 2007 г. пациентски организации и БЛС на 15-хиляден митинг поискаха оставката му.

За искането на депутати от СК за необходимостта от криминализиране на нападенията над медицински лица министърът каза, че трябва да се осигури защита на работещите лекари именно с приемане на промени в Наказателния кодекс. И допълни, че такава е позицията и на министъра на правосъдието, и на министъра на вътрешните работи.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com