22 транспортни фирми отказаха да превозват от летище Бургас

7911
22 транспортни фирми отказаха да превозват от летище Бургас
Снимка: БГНЕС

22 транспортни фирми няма да извозват туристи от летището в Бургас. Това се прави в знак на протест срещу повишената от 80 на 400 лв. годишна такса за достъп до аерогарата, предаде БНР.

Бургарски превозвачи протестират пред летището

Представители на транспортни фирми протестират пред Бургаското летище заради значителното увеличение на годишната такса за престой на п...

Въпреки предварителните очаквания, протестът на траспортните фирми не доведе до хаос на бургаското летище. Първите туристи, които трябваше да бъдат обслужени, пристигнаха с полет от Москва в 9.28 часа. Повечето от тях се качиха на таксиметрови коли, а девет души, които предварително бяха платили за трансфер до Слънчев бряг с автобус, останаха да изчакат края на протеста. 

Близо 30 собственици на транспортни фирми и шофьори, се събраха пред сградата на Терминал 2, за да изразят недоволството си срещу повишените такси за достъп и престой на паркинга на летището. Те отказват да платят новите, по-високи цени на месечната и годишната такса. 

"Не сме дошли тук да паркираме, дошли сме да обслужваме туристите. Просто искаме да имаме свободен достъп до летището, както го има в целия свят", заявиха протестиращи.

Изпълнителният директор на морската аерогара Георги Чипилски каза, че компромис няма да бъде направен, тъй като таксите са адекватни на инвестициите, вложени в модернизацията на бургаското летище.

След автошествието на 13 май, това е вторият протест на транспортните фирми.

Такси за сигурност и за шум на летищата

Правителството намали базовата национална таксова единица за аеронавигационно обслужване на прелитащите въздухоплавателни средства пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас