Бургаски квартал се сдобива с цялостна система за видеонаблюдение

2585
Бургаски квартал се сдобива с цялостна система за видеонаблюдение
Снимка: личен архив

За да се спре вандалщината и в помощ на полицията, община Бургас започна изграждането на цялостна система за видеонаблюдение в жилищен комплекс "Меден рудник".

За Actualno.com, Андрей Рунчев, директор на ОП „Транспорт“ в община Бургас, допълни още: “Процесът по монтирането не е от вчера и ще продължи. Като цяло ще бъдат поставени 67 високотехнологични камери на 24 ключови локации в комплекса. До този момент са монтирани 20, продължаваме и през следващата година. Така до полицията ще достига информация за колите и техните номера, за целия трафик в посока комплекса. Ако сред тях автомобилите има нарушители, органите на реда ще реагират веднага“.

Община Бургас взима 56% от профсъюзния дом след 16-годишна сага

След 16-годишна съдебна сага между собствениците на профсъюзния дом е постигната спогодба. Общата пазарна стойност на сградата 5 8...

До началото на 2019-та година ще бъдат поставени още 47 камери. Техните локации са ключовите кръстовища, училищата, потенциално опасните места.

На три места в комплекс „Меден Рудник“ ще бъде изградена специална ANPR система за разпознаване на регистрационни табели на превозни средства. Тя ще обхваща зоните на булевард "Захари Стоянов" - входно-изходна точка за град Средец, на булевард "Ал. Г. Коджакафалията" , входно-изходна точка за село Твърдица и на входа и изхода за квартал Горно Езерово.

Всички камери в комплекса ще бъдат свързани помежду си с общ софтуер и ще предават информацията в реално време към градския Център за управление на трафика, който ще координира получените сигнали и при необходимост ще го изпраща на компетентните органи. Записът на изображението ще се съхранява за период от 60 дни. Устройствата са застраховани, така че тяхното евентуално увреждане няма да е за сметка на бургазлии.

Монтирането на новите камери в к-с "Меден рудник" представлява надграждане на единната градска система за трафик контрол, която функционира и дава добри резултати от няколко години в Бургас.

Централна улица в Бургас се нуждае от спешен ремонт (СНИМКИ)

Улица „Шейново“ се намира в централната част на Бургас. Частта и от сградата на операта, зад дома на културата ДНА, в посок...

Очакванията са с разширяването на обхвата на видеонаблюдението в най-населения жилищен комплекс да се подобри сигурността на жителите му, а битовата престъпност ще намалее минимум с 30 %. Камерите ще подобрят взаимодействието на службите за сигурност и ще скъсят значително времето за реакция.

Да намалеят проявите на вандализъм, посегателството върху чужда собствеността, пътно-транспортните произшествия, контролът на скоростта по пътищата и пешеходните пътеки, намирането на откраднати автомобил, са основните целите на тази амбициозна задача.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас