ДАЗД: Проблемът с кръвта по ръцете на детето от Дебелт е неглижиран

23980
ДАЗД: Проблемът с кръвта по ръцете на детето от Дебелт е неглижиран
Снимка: БГНЕС

Проблемът с кръвта по ръцете на детето със специални потребности Гошко, което беше насилено в тоалетна в училището в Дебелт, е бил неглижиран. Педагозите са сметнали, че става въпрос за неизмити ръце. Това обяви председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Ева Жечева. Тя добави, че сестрата не прегледала момчето, а го насочила към личния му лекар.

След инцидента детето е било изпратено вкъщи. На 5 декември то и неговите родители са посетили лекар, случаят се е разчул на 8 декември, а ДАЗД е влязла в училището на 10 декември.

Престъпно нехайство на отговорни лица в училището в Дебелт?

За децата, учещи в ОУ „Антон Страшимиров” в Дебелт не е осигурена безопасна среда. Това категорично заяви Нейла Мурад, служ...

В ефира на bTV Жечева обясни, че на директора на училището в Дебелт, ресурсен учител, медицинската сестра и класния ръководител ще бъдат наложени актове за административни нарушения. Те ще бъдат в порядъка между 1000 и 3000 лв.

В момента насилникът на Гошко в се намира в дом на МВР. Според председателя на ДАЗД той е жертва на система, тъй като не знаем в каква среда е растяло детето. Председателят на ДАЗД добави, че обществото ни е в огромен дълг на децата. Тя добави, че учителите трябва да бъдат подкрепени, за да могат да се научат да разпознават насилието.

От началото на учебната година сигнали за подобни инциденти в други училища не липсват. Инспектори на агенцията са изпратени на 55 проверки в различни училища и още 15 детски градини. В повечето случаи е ставало въпрос за насилие и тормоз на деца.

Снимка: Архив

Психолог ще се грижи за насиленото момче от Дебелт

Психолог работи с насиления Георги от село Дебелт, съобщи д-р Снежана Атанасова, директор на Дирекция „Социално подпомагане&rdquo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com