Дело за трафик на бременни жени за Гърция върви Бургас

10816
Дело за трафик на бременни жени за Гърция върви Бургас
Снимка: Thinkstock

Районен съд Бургас продължава разпита на свидетели по наказателно дело за трафик на хора. Подсъдими в процеса са Руси Христов, Мехмед Ахмед, Славка Ахмедова и Йордан Ангелов, съобщиха от съда.

Районна прокуратура е повдигнала обвинение срещу Христов в това, че в периода от 26.06.2008 г. до 04.07.2008 г. в Република Гърция, в жилище на неустановено място в района на гр. Лариса, е приел бременна жена в жилището си с цел продажба на детето, независимо от съгласието й.

Срещу Ахмедов е повдигнато обвинение за две деяния. Първото - че в периода от 01.08.2009 г. до 23.09.2009 г., в с. Каменар, община Варна, и на неустановено място на територията на Република Гърция, набрал бременна жена /същото лице/, транспортирал я от с. Каменар до неустановено място в Република Гърция с автомобил "Рено", собственост на други лица, превел я през границата на Република България с Република Гърция на ГКПП Кулата на 01.09.2009 г., и я приел в жилище на неустановено място в Гърция, с цел продажба на детето, независимо от съгласието й. В периода от 23.09.2009 г. до 15.10.2009 г. в жилище на неустановено място на територията на Република Гърция, приел същата бременна жена, се цел продажба на детето, независимо от съгласието й.

Ахмедова отговаря пред съда по обвинение за същите две деяния, сторени при продължавано престъпление, като извършител в съучастие с Ахмедов, като последният също действал като извършител.

Ангелов е подсъдим за това, че в периода от 01.02.2010 г. до 09.04.2010 г. в гр. Средец и на неустановени места на територията на Република Гърция, при условията на опасен рецидив, набрал друга бременна жена, транспортирал я от гр. Средец до неустановено място в Гърция с автомобил "Рено", собственост на други две лица, превел я през границата на България и Гърция през ГКПП "Капитан Петко войвода" на 26.02.1010 г., транспортирал я на територията на Гърция с неустановен автомобил и я приел в жилище на неустановено място там, с цел продажба на детето, независимо от съгласието й.

По отношение на Ангелов наказателното дело протича задочно. Той не се явява в процеса, въпреки че е редовно призован чрез съдебна поръчка в Гърция, където живее. Неговите права се представляват от назначения от съда служебен защитник.

Днес Районен съд Бургас разпита жената, отведена от Христов, Ахмедов и Ахмедова в Гърция, съпругът й и четирима други свидетели по делото. Жената твърди, че не си спомня подробности. Тя каза, че е раждала два пъти момчета в Гърция. Бебета й били взети, като й обяснили, че ще ги дадат в дом за деца. В предходно съдебно заседание са изслушани другата жена и съпругът й. Процесът продължава утре с разпити на останалите призовани свидетели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас