Дигиталната компания SoftServe предлага безплатен курс за обучение на IT специалисти в региона на Бургас

1799
Дигиталната компания SoftServe предлага безплатен курс за обучение на IT специалисти в региона на Бургас
Снимка: Община Бургас

Компанията откри нов офис в Бургас в средата на 2022, като с това се стреми да обедини ИТ общността извън София, и да даде възможност за развитие на талантливи ИТ специалисти и нахъсани млади таланти от Бургас. SoftServe отчита като привилегия това да предоставя възможности за развитие на ИТ сектора в региона.

SoftServe разполага със собствена IT Академия, чрез която обучава бъдещи таланти. В края на 2022 съвместно с Университет „проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, компанията реализира първият модул от двумодулно обучение за DevOps специалисти.

Курсът цели да изгради познания в направлението DevOps, като запознае курсистите с най- често използваните технологии и практики в работата на един съвременен DevOps специалист. По време на практическите упражнения курсистите придобиват практически опит в основните технологии използвани от един DevOps специалист. Този курс е вторият модул от DevOps направлението. Ментор на програмата е д-р инж. Юлиан Боянов.

Втората част от модула стартира през месец февруари и в него продължават най-изявените курсисти от първия модул. Курсът разглежда следните теми: Мониторинг на процеса в DevOps, Анализ на кода и отчети, Контейнери, Поглед в специфични програми за DevOps (Ansible, Terraform, CI servers, Puppet, etc.),  Облачни технологии. Практическата част обхваща Мониторинг, Анализ на кода и Облачна инфраструктура.

За SoftServe e важно да стимулира изграждането на будно гражданско общество, да подобрява средата, в която живеем и да дава пространство на талантливи хора да се развиват и да дават смел ход на света към по-добро. С развитието на младите таланти в региона на Бургас SoftServe изпълнява своята мисия.

Още за компанията:

SoftServe е дигитална компания, специализираща в разработването на софтуер и предоставянето на консултантски услуги, като осигурява иновативна технология.

Клиенти на SoftServe са такива световни компании като IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein и Spillman Technologies. Основни партньори на SoftServe са Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure и други топ технологични пионери.

Kомпанията има офиси и развойни центрове в 50 основни града в 13 страни и над 13 000 служители по целия свят. SoftServe в България обединява повече от 500 сътрудници, работещи по над 200 проекта с клиенти от САЩ, Европа и азиатско-тихоокеанския район. С експертни познания в областите здравеопазване, енергетика, продажби, финансови услуги и софтуер, компанията реализира комплексни технологични решения, осигурявайки иновации, качество и скорост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Великденска багрилница на открито донесе цветно настроение в Бургас

За великденските празници в зоопарк Бургас ще има специална празнична програма за посетителите

Бургас изпраща 2200 абитуриенти от 22 училища

Остров Света Анастасия дава старт на летния сезон на 4 май

Бургас ще бъде домакин на най-големия форум на креативната индустрия - ФАРА (СНИМКИ)

КТК „Ченгене скеле“ е супер предложение за предстоящите празнични дни

За първи път масов летен Никулден в Бургас

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас