Драматични страсти в "Кармен" на бургаската сцена

1822
Драматични страсти в "Кармен" на бургаската сцена
Снимка: Община Бургас

На 31-ви март от 19.00 часа в залата на Държавна опера - Бургас публиката ще съпреживее отново вечната история за внезапно пламнала страст, отблъскване, емоционална реабилитация и сблъсък на два свята, които неудържимо се привличат, а опустошителните чувства ги унищожават. Всичко това може да видите в четвъртък в операта "Кармен" от Жорж Бизе.  

Драматичният сюжет на една от най-популярните опери в световен мащаб винаги звучи актуално. Независимо от епохата, в която живеят, хората неизменно носят идентични чувства, стремления, а отношенията им са базирани на общочовешки норми, които са неподвластни на времето. Операта се е превърнала в емблематична – не само заради красивата музика на Жорж Бизе, характерна с изящна мелодична линия, както и музикалните мотиви, които са придобили самостоятелна популярност, а и заради историята, която продължава да вълнува и да предизвиква разнопосочни чувства.  

Виолета Радомирска като Кармен: Желанието и животът са по-силни от всичко (ВИДЕО)

Светът не избра Белоградчишките скали за едно от новите седем чудеса, но режисьорът Пламен Карталов превърна естествения декор на скали...

Зад диригентския пулт ще застане маестро Иван Кожухаров, който има таланта и капацитета да превърне всеки спектакъл или концерт под неговата палка в музикално събитие. В ролята на знаменитата страстна циганка Кармен, която е обект на силни и неконтролируеми чувства, безумна ревност, водеща до фатална развръзка, ще бъде невероятното мецосопрано Даниела Дякова, която не крие своето пристрастие и емоционалната си връзка с тази сложна драматична роля. Нейният плътен и наситен глас с богатство на тембровите нюанси е изключително подходящ за противоречивия образ, който ще изгради на сцената на Бургаската опера на 31-ви март.  

В края на изминалата 2021 г. солистката на Бургаската опера участва в грандиозния оперен концертен спектакъл Opera D'Amore в столичната зала "Арена Армеец", в звездната артистична компания на маестро Хосе Карерас и други изтъкнати имена на световната оперна сцена. На спектакъла на 31-ви март именитото мецосопрано Даниела Дякова ще бъде в партньорство с тенора Георги Динев, който ще влезе в ролята на Дон Хосе – разкъсван от вътрешни противоречия. Баритонът Александър Крунев ще бъде матадорът Ескамилио, който грабва сърцето на Кармен и предизвиква неуправляемата ревност на Дон Хосе, довела до трагичен край. Сопранът Нона Кръстникова ще се превъплъти в образа на Микаела, басът Диман Панчев ще бъде Цунига, баритонът Бранимир Недков – Данкайро, тенорът Яни Николов ще влезе в ролята на Ремендадо, басът Костадин Мечков – Моралес, като Фраскита на сцената ще се представи сопраното Стефка Христозова, Лина Пеева ще бъде в ролята на Мерцедес.  

Режисьор на постановката е Дарина Главанакова-Бакърджиева, художник – Мария Трендафилова, диригент на хора – Невена Михайлова, хореографията е на Недко Георгиев, концертмайстор – Христо Белчев, помощник-режисьори – Лина Пеева и Петър Тихолов, суфльор – Дора Фъртунова , субтитри – Сребрина Славова, корепетитор – Райна Попова. В мащабния атрактивен спектакъл вземат участие оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера – Бургас.  

Билети ще намерите на касата на Операта, каса "Часовника", в мрежите на Grabo и Eventim, както и в препратката "Купи билет" в програмата в официалния сайт на Бургаската опера: https://operabourgas.com/bg/programme

След като си почистиха: Какво следва за хората от казанлъшкия блок "Кармен"?

Около седмица социалните мрежи и медиите се занимават с боклуците около санирания блок “Кармен” в казанлъшкия ромски кварта...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Великденска багрилница на открито донесе цветно настроение в Бургас

За великденските празници в зоопарк Бургас ще има специална празнична програма за посетителите

Бургас изпраща 2200 абитуриенти от 22 училища

Остров Света Анастасия дава старт на летния сезон на 4 май

Бургас ще бъде домакин на най-големия форум на креативната индустрия - ФАРА (СНИМКИ)

КТК „Ченгене скеле“ е супер предложение за предстоящите празнични дни

За първи път масов летен Никулден в Бургас

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас