Проверяват състоянието на 54 язовира в Бургаско

12723
Проверяват състоянието на 54 язовира в Бургаско

Междуведомствена комисия на областна администрация проверява състоянието на 54 язовира в Бургаско. Информацията съобщи главният експерт в отдел "Отбранително-мобилизационна подготовка” към Областна администрация-Бургас Димитър Христов.

Със заповед на областния управител е създадена Междуведомствена комисия, в която влизат представители на ПБЗН-Бургас, „Басейнова дирекция”, РИОСВ, предприятието „Язовири и каскади”. Органът е започнал работа на 6 октомври и ще приключи около 20 октомври.

Проблемен е само един от проверените 39 язовира по река Скът

Проверката на 39 язовира по поречието на река Скът във Врачанско установи частични нарушения в стената на един язовир. Предстои експерт...

След около две седмица ще бъдат оповестени и резултатите от направените проверки. При тях ще се следи за техническото на преливните стени на язовирите и други хидротехнически съоръжения, информира "Фокус".

„Там, където има нарушения, комисията излиза със съответните предписания“, посочи Христов. Представителите на комисията са упълномощени да съставят и актове. Обект на проверка и т.н. аварийни планове на водностопанските обекти. Язовирите, общинска собственост, биват проверявани също от комисии, назначени със заповед на общинските кметове.

„До средата на ноември трябва да имаме доклади от всички общини какво е състоянието на тези малки водностопански обекти, които са в управление на общините”, разясни Христов.

Друга комисия ще проверява състоянието на речните легла и проводимостта на реките като нейната работа започва от 22 октомври и ще продължи до 7 ноември. „Комисията ще провери състоянието, ще изготви предписания, ще се търси финансиране от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към МС, но това е един малко по-късен етап”, допълни експертът.

Един човек се грижи за 450 язовира в Кърджалийско

В Кърджалийска област дружеството „Земинвест”, чийто принципал е Министерството на земеделието и храните, стопанисва 450 яз...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com