Да си малък е голяма работа: Prison Bound Bar-Barber-Tattoo - софийската бръснарница с добавена стойност (Видео)

4641
Да си малък е голяма работа: Prison Bound Bar-Barber-Tattoo - софийската бръснарница с добавена стойност (Видео)
Снимка: Actualno.com

Казват, че малките камъчета обръщат колата. Много често това се оказва самата истина. Мъдростта в тези думи идва да покаже, че когато не се отдава заслуженото внимание на наглед малките истории, в крайна сметка цялостната картина губи своя контраст и остава да прашасва в мазето на живота. „Да си малък е голяма работа” е новата рубрика на Actualno.com, която ще разкаже именно тези малки бизнес истории, на които се гради това, което наричаме съвременна икономика. Благодарение на партньорите от Vivacom, светлината на прожекторите ще бъде насочена към истинските герои на съвременния бизнес – малките и средни предприятия. Специално за тях телекомът стартира своята кампания „Бизнес великани“ и им предлага комбинирани оферти за мобилни услуги, оптичен интернет и телевизия, с които могат да спестят до 30% от месечните си разходи за телеком услуги.

Общност, подкрепа и много работа. Това е формулата зад всеки успешен малък бизнес – нещо, което Георги Костов прилага на практика чрез своя проект Prison Bound Bar-Barber-Tattoo, намиращ се в центъра на София.

Обектът, който представлява бар, бръснарница и студио за татуировки, събрани на едно място, предлага на посетителите рядко срещаната комбинация от бръснарски услуги и средище, където човек може да се почувства сред свои и да остави проблемите настрана.

„В малкия бизнес се пораства много трудно. Времената са такива. Много труд, много желание, много любов – това са според мен най-важните неща.”, разказва Костов, добавяйки, че е станал бръснар, защото трябва да опита от всичко.

„Ние предлагаме три услуги – бар, бръснарски салон и студио за татуировки.”, продължава той, посочвайки, че тези неща винаги са били част от живота му.

Според Костов, личното отношение към клиента е в основната на неговия бизнес.

„Един бръснар е по-предпочитан от друг според мен, не само заради качеството на работа, а и заради личното отношение към клиента. Това е важно, защото той в един момент ти става и приятел. В тази професия хората не идват основно заради мястото или нещо друго, те идват лично заради човека.”, казва той.

„Един мъж отива на бръснар, защото си е цяло преживяване. Да пиеш едно питие с бръснаря, да си поговорите, да се отпуснеш малко от проблемите – това си е чиста спа процедура.”, разказва Костов.

По думите му, посещението на бръснарски салон се отличава както със социалния елемент, така и с личния – клиентите могат да обърнат внимание на себе си и да останат насаме с мислите си, докато бръснарят върши своята работа.

„Има социален елемент, има си и личен в който си оставаш сам със себе си, да си обърнеш внимание, да си помислиш, да се забавляваш – при всеки е различно, но сам няма как да го направиш.”, казва той.

Според него, именно тези предимства карат клиентите да се връщат.

„Клиентът се връща точно заради тези неща – заради усещането. Аз така си го представям, бих се върнал при бръснар заради спокойствието, заради ненатоварващия елемент, този в който се махаш от проблемите си, оставаш с този, който ти е станал приятел вече, който се грижи за външния ти вид, защото външният вид е важен.”, посочва той.

Бръснарските услуги вървят ръка за ръка и с професионални съвети относно поддръжката на брадата в бъдеще.

„Случва се често да идват хора, които си пускат брада или са носили брада години наред, но тя не винаги изглежда така, както те искат да изглежда. Много често на такива хора даваме съвети как да протече целият процес във времето, в бъдеще как да си поддържат брадата, с какви продукти, какво да ползват.”, казва Костов.

Предприемачът е категоричен, че не винаги чуждестранните продукти са по-качествени, а точно обраното – малките бизнеси предлагат продукти, в които е вложено повече внимание и грижа.

“Не винаги това, че е чужд продукт означава, че е по-качествен – напротив, когато е от по-малък бизнес е направен с повече любов, с повече желание и според мен е по-добър.”

Думите на Костов подсещат за една позабравена истина в света на бизнеса – подкрепяй тези около теб, тези с които плавате в една лодка, тъй като когато те просперират, това се предава навсякъде по веригата.

„Трябва да се подкрепяме един друг. Аз смятам, че това е най-важното.”, заключва Георги Костов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com