Actualno и NS1 - очаквано добра комбинация

7366
Actualno и NS1 - очаквано добра комбинация
Снимка: NS1

Масивният трафик на сайтовете на Webground - Actualno.com, Expert.bg, Iwoman.bg, Sportlive.bg и Sofialive.bg винаги се е нуждаел от мощен хостинг партньор, чрез който да се гарантира висока надеждност и бързина. Преди около година и половина нa редакционният ни мейл дойде писмо от NS1, които сами ни потърсиха, за да ни предложат услуга. Никакви предварителни разговори, връзки, договорки: просто учтиво писмо с предложение. 

Първи впечатления от NS1 - преговорите се водят със самият управител, Владислав Георгиев. Няма я уморителната верига от по-ниски звена, в които всичко се предава отдолу-нагоре и отгоре-надолу и така месеци наред, докато всички етажи по корпоративния асанасьор разберат за какво става въпрос. Стана друго - поредица от няколко конструктивни срещи и доста бързо ние, Webground и NS1, си стиснахме ръцете за страхотен дългосрочен договор от 5 години.

"Решението да предложа партньорство на WebGround дойде естествено. Редовно попадам на Actualno.com във връзка с новини и събития както от споделяния в социалните мрежи, така и след търсене в Google. Помислих си, че иновативното решение, което сме създали за облачни услуги ще работи отлично за популярен сайт като Актуално. След няколко срещи намерихме кои са точките, които WebGround искат да подобрят, за да имат повече бързина и надеждност, и си стиснахме ръцете", разказва от своя страна Георгиев. 

Оттам нататък се стигна и до съдбоносното преместване. На централно място ни очакваха мощните ракове на NS1 (кутиите, в които се съхраняват сървърите). Наложи се да носим сървърите на новото място в два часа през нощта (за да не изпускат читателите на Actualno.com и другите сайтове най-важните новини и статии) и макар да беше трудно, вече знаем, че са в сигурни ръце. 

Читателите на сайтовете сигурно са забелязали, че правим всичко възможно да разказваме новини от мястото на събитието с livestream. Е, това става възможно именно заради виртуални машини, които са на техния SSD облак. 

А сега малко статистика: 

Благодарение на тяхната cloud SSD google speed тестът качи нивото от 70 на 82 %. 

Server response times (TTFB) е намалял с 50%.

Uptime-ът ни сега е 99.9%, а преди беше 99.5%

От NS1 винаги реагират бързо, отзивчиво и добронамерено. 

"За мен причината за стабилното съществуване на партньорството вече повече от година е в това, че и от двете страни стоят професионалисти, а когато е така, неразбирателства трудно възникват. Непрекъснато си помагаме и сме си полезни, което е и причината за нашето пратньорство", споделя още Владислав Георгиев. 

От Webground горещо препоръчваме NS1, защото знаят какво правят!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com