X
 
 

БАБХ забрани продажбата на свинско месо на фермерските пазари

2319 0
photo of БАБХ забрани продажбата на свинско месо на фермерските пазари
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Забранява се предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и месни продукти, съдържащи свинско месо на регистрираните фермерски пазари в цялата страна. Това пише в официално съобщение на Българската агенция по храните (БАБХ).

Причината за мярката е заразата с африканска чума, която вече се разпространи до степен за прием на извънредни мерки. Сега БАБХ действа с идеята за превенция и да ограничи разпространението на болестта чрез продажбата на прясно свинско месо и сурови продукти от свинско месо с неизяснен произход.

Забраняват фермерските пазари в София и страната

Фермерски пазари, на които производители предлагат храни от животински произход, се спират. Кашкавал, кайма, месо, сирене и т.н. ще мож...

Инспекторите от отдел "Контрол на храните" от съответните областни дирекции по безопасност на храните към БАБХ ще извършват засилен постоянен официален контрол на фермерските пазари в дните, в които те се провеждат.

При проверките ще се следи за спазването на настоящата заповед, а при констатиране на нарушения и несъответствия ще се предприемат предвидените в законодателството административни и административно-наказателни мерки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално