X
 
 

Борисов и Вучич с кратка среща за "Балкански поток" (СНИМКИ и ВИДЕО)

715 1
Борисов и Вучич с кратка среща за "Балкански поток" (СНИМКИ и ВИДЕО)
Снимка: МС
След пристигането си в Истанбул премиерът Борисов разговаря с президента на Сърбия Александър Вучич за газопровода "Балкански поток". Двамата са в Турция по повод церемонията по откриването на "Турски поток".

Развитието на транспортната и енергийната инфраструктура беше акцент в срещата на премиера Борисов и сръбския президент Александър Вучич. Двамата разговаряха в Истанбул преди началото на церемонията по откриването на газопровода "Турски поток", съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов изтъкна ползотворното сътрудничество в областта на енергетиката между българската и сръбската страна. Българският министър-председател информира Вучич за постигнатия напредък на дейностите по разширение на газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбска граница.

Борисов отбеляза, че реализацията на проекта „Балкански поток“ ще осигури възможност за доставки на природен газ от различни източници на конкурентни цени както за  България, така и за съседните страни и за региона на Югоизточна Европа. От своя страна президентът Вучич също потвърди, че сърбите ще наричат проекта "Балкански поток".

Разговорът между двамата можете да видите в следващото видео.

"Това, което е важно е "Балкански поток". Журналстите ме питат: "А сърбите ще го наричат ли "Балкански поток". Казвам им, че ние първо сме балканци. Това са нашите газоразпределителни мрежи. В България има газов хъб, Сърбия има и ние си обменяме газ във всички посоки. Правим за следващите 20-30-50 години диверсификация и възможност всичко да пътува. Това ни е важно в двустранната среща. Трябва да видим кога да направим следващите", каза премиерът при срещата си с Александър Вучич.

"Сърбите ще го наричат "Балкански поток", каза сръбският президент на българския премиер.

Премиерът Бойко Борисов посочи още, че АМ „Европа“ се строи за Сърбия. „Единият лот до лятото ще е готов, по другия текат процедурите“, заяви Борисов. През месец ноември миналата година премиерът Борисов посети Сърбия, където заедно с президента Александър Вучич участваха в официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.

Какво си каза премиера Борисов с президентите Реджжеп Ердоган и Владимир Путин преди откриването на "Турски поток" можете да видите в ТАЗИ СТАТИЯ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Мафиота лъжец 1 Мафиота лъжец преди 1 седмица Профил на трол?
    Баце приказваше :"Строим тръбопровода 5 километра на ден", е пък как ще стане тази уйдурма, след като в България в момента работи само една машина за автоматично заваряване. Тя е американско производство. Капацитетът на тази една машина е не повече от 1,5 – 1,8 км. на ден.
Последно в Актуално