X
 
 

Борисов спря Наредба 18 докато не се решат всички спорни моменти

930 0
Борисов спря Наредба 18 докато не се решат всички спорни моменти
Снимка: БГНЕС
Промените в Наредба 18 на НАП за касовите апарати няма да влязат в сила докато не се получи одобрението на засегнатите браншове. Това нареди премиерът Бойко Борисов на финансовия министър Владислав Горанов в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

Припомняме, че Наредба 18 изкара на улицата малкия и среден бизнес, заради задължителното въвеждане на касовите апарати. Миналата седмица след протест и среща между ресторантьорите и хотелиерите с финансовия министър Владислав Горанов беше договорено ново отлагане на разпоредбите - този път с 6 месеца, т.е. изискванията трябваше да влязат в сила от началото на юни. Последва положителна реакция от бизнеса, който определи разговорите като ползотворни и стъпка напред в одобрението на Наредбата. Само ще подчертаем, че тогава Борисов смъмри протестиращите.

Задава се скок на цените на такситата заради нови касови апарати

Такситата ще поскъпнат заради нови касови апарати. От бранша обявиха, че това ще доведе до принудителното съкращаване на шофьори. От Н...

"Докато не постигнеш консенсус, Наредба Н-18 няма да съществува. Когато постигнете консенсус, тогава ще ме поканите и ще я има. Интензивни разговори означава всяка седмица срещи с по една съсловна организация и да се премахват проблемите и притесненията им", коментира министър-председателят, цитиран от Агенция "Фокус".

Финансовият министър коригира премиера, че няма да съществуват измененията в разпоредбата, защото самата Наредба е в сила от 2018 година. Защо е напрежението за КАСОВИТЕ АПАРАТИ?

"По наредбата има още много работа да бъде свършена. Искам да уверя всички, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред. Сега започват интензивни разговори, така че да не се затруднява малкият и средният бизнес", допълни Горанов.

Борисов го посъветва работата да е насочена към премахването на сивия сектор, но това в никакъв случай не трябва да се отрази на малките и средните съсловни организации.

НАП започна проверка за новите касови апарати

Инспекторите на НАП започнаха проверки в търговските обекти за спазването на последните изисквания към касовите бележки и подаването на...

"Когато те са убедени, тогава и аз ще съм убеден", подчерта Борисов. Последните новини за Наредба 18 ЧЕТЕТЕ ТУК.

Какво каза премиерът за машинното гласуване ВИЖТЕ ТУК.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители