X
 
 

Цветан Василев влиза в дълбокото - негова емблематична фирма спира работа

43653 3
photo of Цветан Василев влиза в дълбокото - негова емблематична фирма спира работа
Снимка: БГНЕС
Една от първите и много известни фирми, създадени и контролирани от банкера Цветан Василев, обяви край на дейността си. Става въпрос за инвестиционния посредник „Фина-С”, който обяви в официално съобщение на сайта си, че се отказва от лиценза си. Това става след 24 години на дейност на фирмата.

Според съобщението всички клиенти на „Фина-С” АД ще бъдат уведомени в срок от 30 дни за прекратяване на договорните им отношения с фирмата. Това обхваща клиентите на компанията, които са станали такива до 18 юли тази година. В срок от три дни след изтичане на предизвестието, клиентите, които имат наличности от финансови инструменти във „Фина-С”, в Централния депозитар и/или по сметки на ИП „Фина-С” АД в търговски банки в България, трябва да уведомят компанията писмено дали искат да се осъществи продажба на активите им или прехвърляне на друго място.

Прокуратурата увърта дали ще привлече Цветан Василев като обвиняем

Дали ще бъде привлечен Цветан Василев, кога ще бъде привлечен се преценява единствено от прокуратурата въз основа на събраните доказа...

По данни на clubz.bg, вчера осем служители на „Фина – С” са признали в писмо пред прокуратурата, че на тяхно име и на имената на други служители от други фирми на Цветан Василев, има кухи кредити. Те били раздавани именно от Василев, като се твърди, че става въпрос за заеми на обща стойност от 3,5 млрд. лева.

През 2013 година „Фина-С” има приходи от 970 хил. лева и е на загуба – от 47 хил. лева.

Засега Цветан Василев все още не се е върнал в България, след като поставянето под специален надзор на КТБ го „свари” в чужбина. Прокуратурата пък не му е повдигнала обвинения, макар че четирима служители на КТБ, включително изпълнителният ѝ директор Орлин Русев, вече са с такива – за длъжностно присвояване в полза на трети лица на 206 млн. лева от банката.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • tempar 3 tempar преди 5 години Профил на трол?
    A Subev kradeca kade e? Sas sigurnost e zamesen.
  • Я - Фунт 2 Я - Фунт преди 5 години Профил на трол?
    Какие деньги? Вы, кажется, спросили меня про какие-то деньги? Заплатите за кефир, Шура, потом сочтемся. Проклятая страна! Страна, в которой миллионер не может повести свою невесту в кино. Заседание продолжается, господа присяжные заседатели.
  • иванчо 1 иванчо преди 5 години Профил на трол?
    Мишките бягат начело с КАПИТАНА от потъващия кораб....