X
 
 

Депутати от БСП приеха на разговор протестиращи от "Емко"

280 0
Депутати от БСП приеха на разговор протестиращи от "Емко"
Снимка: NОрешарски
Представители на протестиращите служители на оръжейната фирма "Емко" влязоха в сградата на парламента за разговор с депутати от БСП, предаде БГНЕС.

Стотици служители на завода за боеприпаси „Емко” от Монтана и Трявна протестират от 11:00 чаа пред парламента. Те са притеснени, че не се ли върне лицензът на завода, до две седмици могат да останат без работа.

Работници от "Емко" излязоха на протест, утре ще бъдат пред парламента

Близо 400 служители на фирмата за производство на боеприпаси "Емко" излязоха на протест в Монтана. Те организираха митинг-концерт и о...

Красимир Падарев, директор на „Емко-Монтана“ заяви пред медиите, че, ако нещата продължават по този начин, „Емко“ няма да може да издържи и затова те са на протест.

"Министърът на икономиката каза, че държавата ще спаси предприятието, но от кого? „Емко“ няма нужда да се спасява, но „Емко“ е в опасност, защото му се правят спънки и пречки напук на всичко. Нарушава се законовият ред в държавата. Пращат се проверки, оправяме си нещата, отново не ни връщат лиценза. Това е положението. Всички проблеми сме отстранил", заяви той. Падарев обясни, че в завода в Монтана работят около 400 души, а в Трявна – 650 души.

Друг представител на протестиращите Славчо Демиев заяви, че очаква да се повлияе по законов начин на институциите да спрат желанието си да ги унищожават. "Вече съм поискал публично среща с Министерство на икономиката с документи и ще продължавам да я искам. Вероятно министърът си мисли, че ето аз, гражданинът, съм ниско долу в калта, за да искам среща с него. Но, аз съм същият гражданин, какъвто е и той и правата ми по Конституция са еднакви с неговите", каза още Демиев. След това те и други протестиращи влязоха за разговор в стаята на ПГ на БСП.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители