X
 
 

"Дънди Прешъс Металс" ще проучва терен в община Банско

2547 3
photo of "Дънди Прешъс Металс" ще проучва терен в община Банско
Снимка: БГНЕС
Правителството одобри издаването на разрешение на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта „Камен връх“.

Теренът се намира в землищата на селата Гостун и Осеново в община Банско.

Протест пред здравното министерство заради златната мина в Крумовград

"Москов, спри арсена от мината в Крумовград" - това ще бъде призивът, който ще ехти между 9:30 и 11:00 часа днес пред здравното министе...

Разрешението за търсене и проучване се предоставя за срок от 3 години. За това време фирмата-изпълнител ще вложи минимум 131 150 лв. в геолого-проучвателните дейности, а стойността на мероприятията за опазване на околната среда е 4500 лв.

Извършените геологопроучвателни работи в площ "Камен връх" ще доведат до увеличаване на обема на геоложката информация за територията на България, мотивират решението си министрите.

"В дългосрочен план, при положителни резултати от търсенето и проучването, ще се постигне развитие на потенциала на пазара за метални суровини, осигуряване нуждите на икономиката, откриване на нови работни места и постъпления от концесионни плащания", пише в решението на Министерски съвет.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Грабежът на националните ресурси и богатства е приоритет и на сегашното управление на колониална Б–я. Срам и позор за предателите на народа!
 • Октомври 1 Октомври преди 3 години Профил на трол?
  ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА продължават своята дейност. Трябва максимално да се пречи на дънди по всички възможни начини. Банско на Борба. Цяла България е под големи златни находища , но тези дето се разработват носят полза за Бюджета 0.75%. ВИНОВНИ СА Всички Правителства от това на кобургота до това на бб. По този начин те са ощетили НАРОДА. АМИ ВРАГОВЕ НА НАРОДА.
 • поздрав сърдечен от ... 1.1 поздрав сърдечен от ... преди 3 години Профил на трол?
  Всички разбраха, че си избегал от психиатрията и затова сменили даже директора. Така е така си на свобода, докато те изловят, що не идеш да копаеш ти за полезни изкопаеми, ама първо трябва да се изпикаш - да размекнеш земята ...
  : 4 !
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...