Експерти обсъждат на конференция работата на V блок на АЕЦ "Козлодуй"

1781
Експерти обсъждат на конференция работата на V блок на АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС

Международни експерти обсъждат на двудневен форум в „Св. Влас“ безопасността на 5 блок на АЕЦ Козлодуй. От 11 до 13 септември по време на конференция ще бъде и изваждането от експлоатация на ядрени съоръжения и управление на радиоактивните отпадъци от спрените малки блокове в първата атомна.

Водещи специалисти ще запознаят участниците с новости и наблюдения в областта на ядрената физика, радиологията и нуклеарната медицина.

"Росатом" ни давала препоръки за АЕЦ "Белене", никъде по света не било без държавно участие

Истината е, че никъде по света такива големи енергийни проекти не се осъществят без участието на държавата. Друг е въпросът какво реше...

В годишната конференция „Ядрената енергия за хората“ участват ядрени експерти от изследователски, контролиращи и експлоатационни организации от България Германия, Корея, Великобритания, Испания, Македония, Канада, Украйна, Унгария, както и представители на Европейската комисия.

Форумът се организира от Българското ядрено дружество, което в продължение на повече от 25 години провежда политика за гарантиране на безопасното използване на ядрената енергия, както и за устойчивото развитие на икономиката и енергетиката на България. Чрез годишната си конференция дружеството се стреми да осигури на ядрената общност представителен и достъпен форум, който е възможност за компаниите и експертите в областта да представят своите постижения и виждания за бъдещето развитие на ядрената индустрия в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика