МЗХ обясни за скъпите сувенири, щели да донесат повече пари от еврофондове

3433
МЗХ обясни за скъпите сувенири, щели да донесат повече пари от еврофондове
Снимка: БГНЕС

Целта на услугата е да се повиши разпознаваемостта, да се популяризира ролята и значението на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР) у нас, както и да се увеличат възможностите за финансиране със средства от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР). Така Министерството на земеделието и храните отговори на въпрос на Actualno.com защо са нужни предмети като пъзели и детски топки за рекламиране на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

От отговора на ведомството става ясно, че настоящата обществена поръчка е пусната съгласно Годишния план на процедурите за възлагане на обществени поръчки в Министерство на земеделието и храните за 2016 г. За нея има предварително обявление - публикувано на Интернет страницата на Министерство на земеделието и храните на 01 март на 2016 г., като в този период същата е изпратена и до Агенцията за обществени поръчки.

И отново - Министерството на икономиката също блесна с обществена поръчка

Обвинен, но неосъден за нанасяне на лека телесна повреда син на активист на ГЕРБ спечели обществена поръчка на Министерството на иконом...

"Рекламно-информационните материали ще послужат за промотиране, представяне, информиране и популяризиране на ПРСР (2014-2020 г.) по време на различни публични събития, които МЗХ ще организира като част от дейностите по публичност на Програмата, като: семинари, кръгли маси, изложения, дискусии, събори, представителни мероприятия за откриване на проекти по Програмата като училища, детски градини и др.", допълват от министерството.

Припомняме, че преди поръчката на МЗХ наяве излезе обществена поръчка на МОН за 2 милиона лева за запалки и други артикули, с които да се рекламират успехите на българското образование. Тя беше скоростно отменена от образователния министър Меглена Кунева. Само два дни по-късно Actualno.com съобщи, че Министерството на земеделието и храните (МЗХ) се готви да похарчи 700 хил. лева без ДДС за рекламни материали, необходими за Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). 

Това не е първият скандал с обществени поръчки в МЗХ. В края на 2015 г.четири почти огледални обществени поръчки за луксозни джипове за горски стопанства за 650 хил. лв. повдигнаха въпроса - нагласени ли са условията за една компания и в конфликт на интереси ли е Танева.

Една и съща компания - сливенската "Кале ауто", която е дилър на Toyota, Lexus и Mazda в региона, спечели конкурсите на три държавни предприятия - в Смолян, Сливен и Благоевград. Тогава стопанствата търсиха по един високопроходим автомобил 4х4, който да бъде използван за скъп ловен туризъм.

Ненчев пусна втора обществена поръчка за ремонт на кораби

Втора обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за ремонт на военни кораби пусна в рамките само на три седмици министърът...

Фирмата победител е собственост на Калоян Ганев, който е съученик на земеделския министър Десислава Танева, която пък е принципал на горските дружества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com