Олег Прокопиев, управител на „Яйца и птици“ АД, гр. Мизия: Благодарение на партньорството ни с Kaufland България нашата продукция се продава в цялата страна

17487
Олег Прокопиев, управител на „Яйца и птици“ АД, гр. Мизия: Благодарение на партньорството ни с Kaufland България нашата продукция се продава в цялата страна
Снимка: Кауфланд

В средата на 2020 г. Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ и така затвърди своя стремеж към налагане на национален вкус и местно производство в асортимента си.

Любими родни вкусове и рецепти оформят портфолиото на „Брей!“, а визията и името, също като продуктите, са вдъхновени изцяло от българските традиции. В него са вложени трудът и опитът на над 20 български производители от 15 региона в страната. Сред тях има както дългогодишни и доверени партньори на Kaufland, така и нови, с които компанията работи за първи път.

Един от тях е Олег Прокопиев, който вече 25 години полага традиции в отглеждането на птици и производството на качествени български яйца в гр. Мизия. Той и екипът му са дългогодишни партньори на Kaufland и произвеждат яйцата „Брей!“ от свободно отгледани кокошки.

 

Кое е най-важното нещо, което трябва да знаем, за отглеждането на свободни кокошки?

Отглеждането на свободни кокошки е сложен и скъп процес. Има различни изисквания, с които трябва да се съобразяваме. За всяка кокошка, която отглеждаме, трябва да осигурим поне 4 м2 двор и период, през който да бъде навън. Яйцата се събират ръчно в дървени полози, а отворите за излизане от халетата трябва да отговарят на бройката кокошки. Докато птиците са навън, трябва да им се подсигури храна, вода и сянка, а вътре в халето трябва да има под със слама и необходимо място за всяка кокошка.

Kaufland България организира благотворително lip sync предизвикателство в партньорство с Българската хранителна банка

Kaufland България организира благотворително lip sync предизвикателство в партньорство с Българската хранителна банка. Събраните средст...

 

Разкажете ни повече за производствения цикъл – от собствената развъдна ферма за подрастващи пилета през производството на фураж до готовия продукт?

С цел да гарантираме качеството на продукцията си сме осигурили затворен производствен цикъл, което ни дава по-добър контрол над всички етапи. Работим със специален развъден център, който ни осигурява пилета, които ние сами отглеждаме до 4 месеца във ферма, която е на отстояние от основната. За отглеждането им използваме специален фураж, който е допълнително обогатен с протеини. Разполагаме с фуражен цех, в който произвеждаме фуража с изцяло наши суровини. След преместването в основната ферма за отглеждане на свобода кокошките престояват 1 година, където качеството на водата, въздуха и нивото на осветеност са под наблюдение и контрол. Получените яйца се събират ръчно и се овоскопират. След това се претеглят на специална машина, която ги пакетира. Друга машина слага етикет и срок на годност на продукта, като ние от своя страна организираме в рамките на 24 часа да бъдат в търговската верига.

 

Каква е успешната формула за произвеждане на качествени български яйца?

Всички 60 хипермаркета Kaufland в България се включват в инициативата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст

През 2020 г. Kaufland България се присъединява за пореден път към инициативата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст (БЧК)...

Успехът е в спазването на технологията, използването на качествена и балансирана храна, като за постигането на всичко това голямо значение има и богатият опит в отглеждането на птици.

 

Как контролирате качеството на продукцията?

Както вече споменах, единият от начините за гарантиране на качествени продукти е осигуряването на затворен производствен цикъл – нещо, което ние сме успели да постигнем във времето. Другото основно нещо е въвеждането и следенето на производството със системата ,,ХАСЕП‘‘. Разбира се, периодично преминаваме през одити от световни одитиращи компании, които сме длъжни да правим. Продукцията ни притежава европейски сертификати за качество и преминава регулярни лабораторни тестове.

 

Kaufland България получи първия по рода си международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield

Kaufland България получи първия по рода си международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield. Сертификацията гарантира най-високо, ...

Вашата компания има 25 години опит в сферата. Кога започнахте да си партнирате с Kaufland България и как се отрази на бизнеса ви това партньорство?

С Kaufland България започнахме съвместната си работа преди около 10-12 години. По тяхна поръчка започнахме да отглеждаме свободни кокошки, обогатени със селен яйца и яйца от подови кокошки. Благодарение на това партньорство наша продукция се продава в цялата страна, като 10%-12% процента от общата ни продукцията е свързана с веригата.

 

Какъв е ключът към успешните бизнес взаимоотношения между Вашата компания и Kaufland България?

Винаги сме държали на коректни, взаимно изгодни и реципрочни отношения. Постигането на този баланс ни води към успеха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com