Пуснаха списък на всички некоректни длъжници на КТБ

22577
Пуснаха списък на всички некоректни длъжници на КТБ
Снимка: БГНЕС

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) публикуваха пълен списък на некоректните длъжници на КТБ АД, които имат непогасени задължения към банката по отпуснати банкови кредити, съобщиха от банката.

Проверка на Actualno.com установи, че в списъка присъства и бившият изпълнителен директор на КТБ Илиан Зафиров, който има 302 476 евро задължения към банката. Изпълнителният директор на фалиралата банка Орлин Русев, срещу когото имаше повдигнати обвинения за участие в присвояването на 206 млн., също е в публикувания списък с 63 065 евро задължения към КТБ.

От списъка става ясно, че "ТВ Седем" ЕАД, което притежаваше канала ТВ 7, някога собственост на банкера Цветан Василев, има задължения на стойност 2 016 296 евро.

Като най-голям длъжник в списъка е посочено дружеството "ТЦ-ИМЕ" АД - с общи задължения от 181 278 024.18 лева, следвано от "Глас Индъстри" АД с 177 018 713.44 лева. "ТЦ-ИМЕ" АД беше смятана за една от ключовите компания в структурите на Цветан Василев, но след фалита на Корпоративна търговска банка се смята, че се контролира от лагера около Делян Пеевски.

Синдиците на КТБ посочиха фирми, близки до Цветан Василев и Гриша Ганчев, като проблемни длъжници

Компании, свързани с бившия собственик на КТБ Цветан Василев и собственика на ЦСКА-София Гриша Ганчев, са най-проблемните длъжници на К...

"Партнер Лизинг" АД от своя страна дължи 141 505 329.00 лева, а "Алфа Кепитъл" АД - 141 441 591.00 лева. Дългът на "Родина Пропъртис" ЕАД е 133 876 299.46 лева.

"Нафтекс Петрол" ЕООД, която е един от основните доставчици на течни горива в страната, дължи 129 млн. лв.

ДОМТЕХ ХОЛДИНГ АГ, чиито кредит е свързан със закупуването на "Техномаркет" дължи 23 581 037 евро.

Впечатление правят и имената на "Сиболе сървисис инкорпорейтид България" и "Техноекспортстрой". Точно "Сиболе сървисис инкорпорейтид България" беше собственик на "Техноекспортстрой". Дълъгът на "Сиболе" е 3 748 798 лв., а на "Техноекспортстрой" - 3 740 095 лв.

Манастир "Св. Св. Козма и Дамян" пък има дълг от 486 957 лв.

"Нова Република": Служебният кабинет да разследва фалита на КТБ

От дясното обединение "Нова Република" поискаха от служебния кабинет да бъдат освободени синдиците на КТБ и да бъде проведено истинско ...

Сред физическите лица с най-големи задължения към банката е посочен Жайер Етварт Агопян - с 1 126 925.78 лева, следван от Диана Иванова Късметска - с 939 416.44 лева задължения. Емил Кошлуков е също на челно място - 27 948 долара. Синът на депутата от ГЕРБ Димитър Главчев - Михаил, има да връща 17 287 лв. С най-малък дълг към банката - само 13.00 лева, е посочен Петър Сребреков.

През настоящия месец предстои публикуването в Търговския регистър на първата частична сметка за разпределение между кредиторите на „Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), на събраните парични средства от масата на несъстоятелността. Размерът на сумите, които кредиторите ще получат зависи изцяло от събраните (възстановените) от длъжниците на банката средства.

В последните седмици редица партии и обществени организации изразиха недоволство, че синдиците на банката са събрали незначителна част от дължимите от длъжници суми.

Вероятно в отговор на тези критики, синдиците се оплакват, че въпреки многобройните съдебни и съдебно-изпълнителни дела, заведени срещу некоректните кредитополучатели, голяма част от длъжниците не погасяват своите задължения.

"Тези длъжници използват всякакви методи и действия, за да не погасяват задълженията си и да отклоняват активи, които могат да послужат за удовлетворяване на банката, с което увреждат интересите на вложителите на банката (които сега са и нейни кредитори). Това поведение на длъжниците има съществено отражение върху размера на събраните (възстановените) суми в масата на несъстоятелността и съответно върху сумите, които ще се разпределят между кредиторите на банката", се казва в съобщение от банката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com