Раздвижва се пазара на офис площи

2944
Раздвижва се пазара на офис площи
Снимка: Ring Tower

От два месеца насам се забелязва тенденция към оживление от страна на наемателите на бизнес сгради. Това са предимно чужди компании, които започват да си търсят офис площи, но с предпочитание към нови обекти. Това обяви в интервю пред списание „Forbes Bulgaria“ предприемачът Паскал Дойчев, собственик на новата бизнес сграда „Ring Tower“ до Бизнес парк София  и основател на верига хотели “Гранд хотел Свети Влас”, “Гранд хотел Банско” и “Emirates Apart Residence” в София - „Смятам, че този интерес ще се засили, защото през тази една година въведените предпазни мерки се превърнаха в стандарт, който и занапред ще продължим да спазваме. Светът вече има по-ясна представа за този вирус, има голям избор от ваксини, налични и достъпни са вече всички предпазни средства. Ние самите се научихме да живеем с него“, подчертава той.  

Три са тенденциите, които се очертават и може да се очаква устойчивост при тях. Едната е компании, които искат да намалят наетите площи, за да оптимизират разходите си. Втората тенденция е обратна на първата. Това са фирми, които не изпитват нужда от подобни лишения. Напротив, те искат да се преместят от сгради с по-ниско качество на предоставената услуга, към нови и модерни пространства. Ръководствата на тези компании търсят офис помещения, които  осигуряват достатъчно високо ниво на биосигурност на работната среда за служителите с оглед КОВИД мерките. Третата тенденция, е по-силното присъствие на споделените работни пространства (CoWorking space) в бизнес сгради, клас А. В момента само „Ring Tower“ може да предложи такива пространства в района на Бизнес парк София, пояснява Паскал Дойчев.

Концепцията на „Ring Tower“ е да не се отличава само в едно направление. Тази сграда в обкръжението на всичко, което е около нея се отличава с архитектура, с удобства, с  цялостната си вътрешна организация по отношение на антиковид мерките и с дизайна си. “Ние сме най-високата и модерна сграда, с най-много паркоместа. Намиращият се в непосредствена близост Pulse Fitness&Spa е на разположение за всички наши наематели, които ползват специални оферти за фитнес веригата.” каза Дойчев, който е създател на най-модерната верига за фитнес у нас. 

КОВИД пандемията много бързо наложи нови правила. Според Дойчев те вече включват фасадната функционалност и вентилационните възможности на сградата. “Това са отваряемост на фасадата или с други думи възможност за отваряне на прозорците; независими системи за аспирация; определени изисквания, на които трябва да отговарят местата за хранене и отдих. „Ring Tower“ отново е единствената в района на Бизнес парк София, която покрива тези изисквания. Всеки етаж има индивидуална система за климатизация и вентилация. Така се ограничава разпространението на вируси. Отваряемостта на фасадите при нас е на не повече от 5 метра. Сградата разполага със заведение за хранене, което предоставя приготвена на място храна. Има възможност и за доставка до офисите.” подчертава бизнесменът. Дойчев реализира и проект за споделено офис пространство съвместно с Sketch StartUp CoWorking, които вече са изпълнили успешно тази идея в кв. Хладилника. Можем да се похвалим, че Sketch “StartUp Space в „Ring Tower“ е много по-просторен от всичко на пазара. Имам предвид, че световната практика наложена и у нас е от 2 до 4 човека на 10 кв. м. Стандартът в „Ring Tower“ е на 1 човек да се падат 10 кв. м. Иначе казано между два и четири пъти повече пространство за клиентите на нашия коуъркинг. Sketch StartUp Space е разположен на два етажа с по 75 работни, обяснява още в интервюто пред „Forbes Bulgaria“ Паскал Дойчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com