С до 30% по-евтино море в края на август

13296
С до 30% по-евтино море в края на август

Последната десетдневка на август цените на хотелите по морето ще паднат с до 30%, обещават от браншовата организация. Обикновено по-големите намаления започват от началото на септември, тъй като август е достатъчно уплътнен. Туроператорите, обаче, правят по-ранната "промоция", за да привлекат посетители, с надеждата да удължат сезона до октомври, съобщи БНТ.

Масовият пакет за почивка на Черноморието това лято варира от 20-30 до 150 лв. на ден. Цените ще започнат да падат по-рано и за по-скъпите, и за по-евтините хотели.

"На всеки там 5-6 дни се сваля по някой друг процент, като се почне от 30 и се стигне до 40-50%, и се върви до 20 октомври. Целта е поне до 20 октомври колегите да могат да удължат част от сезона", коментира Благой Рагин, председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация:

Оказва се, че по-дългият сезон и по-ниските цени имат за цел да привлекат основно българските туристи както по Южното, така и по Северното Черноморие.

По думите на Веселин Налбантов от Съюза на собствениците в "Слънчев бряг", това се прави всяка година заради обстоятелството, че основните партньори - руснаци, поляци, заминават по-рано и освен всичко друго, да създадем условия за посещение на български туристи, които са нашите най-любими туристи.

На практика, цените са основното, което привлича туристите по нашето Черноморие, признават и самите хотелиери. Тази година, въпреки всичко, ще е една от най-успешните за българския туризъм, категорични са от бранша. Това засега се потвърждава и от статистиката - към юни нощувките и на чужденци, и на българи в родните хотели, мотели и хижи са нараснали с над 7%, в сравнение с миналата година.

Редактор: Георги Иванов

Морето, плажът и Менделеевата таблица

Отново е лято, молбата за отпуска е в чекмеджето ни, а куфарите – готови за път. Отвсякъде ни преследват оферти с примамливи цени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика