Шефът на мини Чукурово: До година-две няма да има български въглища

53091
Шефът на мини Чукурово: До година-две няма да има български въглища
Снимка: Getty Images / Guliver

Все още има български въглища. Догодина или по-догодина ще се радваме на индонезийски въглища, китайски, щатски и всякакви други, но не и български. Това прогнозира шефът на мини Чукурово Асен Горанов.

Според него проблемът идва от големите, силни държавни компании като БДЖ и НЕК, които записват милиони загуба всеки месец. В резултат мините не могат да получат договорените си пари от топлоцентралните.

Добри хора помогнаха на гладните миньори от "Чукурово"

След като на 24 декември стана ясно, че миньорите от рудник „Чукурово” в село Габра посрещат Коледа буквално на „зъби...

От там насетне се попада в спирала и съответното дружество започва да дължи пари на контрагенти, снадбдители и тн. "Това е спирала, в която всички сме вътре", добави шефът на мини Чукурово.

По повод казуса със заплатите той беше категоричен, че проблемът не е само в тази мина.

От своя страна бившият директор Васко Марков обясни в ефира на Нова телевизия, че забавянето не е 3 месеца, а около 25 дни. Той добави, че по кодекса на труда, който дружеството се опитва да спазва, парите за октомври се изплащат в края на ноември.

Към днешна дата не се дължат заплати и осигуровки на работниците. Изплатен им е и аванс от около 100 лв. Маринов добави, че днес трябва да бъдат преведени и парите за ноември.

Сянката на Ковачки тегне над гладните миньори в "Чукурово"

Контролните и регулаторните ни органи трябва да се променят. Това заяви бившият лидер на СДС и депутат от Реформаторския блок Мартин Ди...

Двамата бяха категорични, че привилигированост няма и те са си получили заплатите с всички останали. Марков добави, че последните месеци дружеството работи на загуба. Факт, от който страдат всички акционери.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика