Стайко Кировски, управител на „Джем и Джем“ ООД: Домашното сладко „Брей!“ носи духа на българските традиции

10470
Стайко Кировски, управител на „Джем и Джем“ ООД: Домашното сладко „Брей!“ носи духа на българските традиции
Снимка: Кауфланд

В средата на 2020 г. Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ и така затвърди своя стремеж към налагане на национален вкус и местно производство в асортимента си.

Любими родни вкусове и рецепти оформят портфолиото на „Брей!“, а визията и името, също като продуктите, са вдъхновени изцяло от българските традиции. В него са вложени трудът и опитът на над 20 български производители от 15 региона в страната. Сред тях има както дългогодишни и доверени партньори на Kaufland, така и нови, с които компанията работи за първи път.

Един от тях е Стойко Кировски и неговата фамилна компания „Джем и Джем“ ООД, която вече 25 години произвежда висококачествени сладка, конфитюри и мармалади. Именно те се грижат всички домашни сладка от линията „Брей!“ да се приготвят по традиционна рецепта и само с български плодове.

 

Кое за вас е специалното в това да произвеждате продукти за линията „Брей!“?

Нашата фирма е специализирана в производството на плодово-захарни консерви и вече 25 години развива и усъвършенства това производство. Сладката с цели плодове са продуктите с възможно най-високо качество – сфера, в която ние сме най-добрите производители. Когато Kaufland България реши да създаде своя марка сладка, за нас това беше идеалната възможност да се представим с гордост пред българския потребител.

 

Сладкото е страхотен продукт с разнообразно приложение – от закуски и сладкиши до апетитни комбинации със сирена. Кое е най-важното нещо, което трябва да знаем, за правенето на домашно сладко?

Сладкото става най-вкусно, когато се произвежда в близки до домашните условия. Ние спазваме тази традиция и го произвеждаме точно както са го варили нашите баби – в малки съдове от 20 до 30 килограма и внимателно разбъркване, за да запазим плодовете цели. Затова го наричаме домашно.

 

В кое е тънкостта при приготвянето му – аромата, вкуса, гъстота? Кое е нещото, което прави едно сладко идеално?

Тайната е скрита в детайлите. Всеки детайл е важен, за да се получи качествен продукт – сортът на плодовете, степента на тяхната зрялост, начинът на тяхното съхранение и, разбира се, самата технология, при която са много важни температурата и времето за приготвяне, както и старанието да се запазят плодовете цели.

 

Какво съдържа едно бурканче домашно сладко?

Домашното сладко „Брей!“ носи духа на българските традиции. Връща те в спомените от детството и позабравените традиционни вкусове, когато всичко, което слагахме на трапезата си, беше натурално и здравословно.

Kaufland ще бъде домакин на арт инсталация за отговорното потребление и съхранение на храната

Арт инсталация „Сергия за хранителни отпадъци” ще бъде представена по време на тазседмичния фермерски пазар „Произвед...

 

Знаем, че приготвяте сладката „Брей!“ по традиционни български рецепти. Разкажете ни повече за пътя на сладкото – от подготовката и приготвянето до семейните трапези?

Създали сме такава организация на производство на домашно сладко, която ни позволява да доставяме сладката „Брей!“ целогодишно. Нещо, което е изключително важно за потребителите, защото така винаги могат да се насладят на уникалните му вкусове, независимо от сезоните.

 

Колко вида домашни сладка произвеждате за линията „Брей!“? Има ли такова, което изисква специални грижи и отношение?

Kaufland Bulgaria обявява партньорство с платформата Bulgaria Wants You

Kaufland България се присъединява към Bulgaria Wants You – мултимедийна платформа, която представя България като добро място за ж...

Произвеждаме 11 различни вида сладко „Брей!“, които включват както традиционните за българия вкусове – ягоди, малини, боровинки, вишни, смокини и др. , така и някои по-екзотични като зелени орехчета, зелени смокини, горски ягоди и тиква, с която приготвяме т.нар. рачел. Особено се гордеем със сладкото от маслодайна роза, която е символ на България.

 

Как контролирате качеството на продукцията?

Контролът на качеството на нашата продукция е най-големият приоритет за компанията. Произвеждаме над 250 асортимента, които предлагаме в цял свят, и навсякъде изискванията за качество и безопасност на продуктите са най-важни. Притежаваме всички необходими за целта сертификати, което гарантира постоянно високо качество и безопасност на хранителните продукти.

 

4,5 тона плодове и зеленчуци дари Kaufland на Българска хранителна банка

Kaufland България дари 4,5 тона свежи плодове и зеленчуци на Българска хранителна банка (БХБ). Чрез мрежата от партньорски организации ...

Вашата семейна компания има дългогодишен опит в сферата. Кога започнахте да си партнирате с Kaufland България и как се отрази на бизнеса Ви това партньорство?

С Kaufland България си партнираме от много години и компанията е много важен партньор за нас. Дългогодишната ни работа не само се отрази добре на нашия бизнес, а и ни помогна да изградим взаимно доверие, благодарение на което нашите партньорски взаимоотношения непрекъснато се развиват. Вярваме, че нашите домашни сладка ще достигнат до всяка българска трапеза благодарение на партньорството ни.

 

Какъв е ключът към успешните бизнес взаимоотношения между Вашата компания и Kaufland България?

Ключът е един – диалог и взаимно доверие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com