TBI Bank е номер едно в стоковото кредитиране в България през 2018 г.

1285
TBI Bank е номер едно в стоковото кредитиране в България през 2018 г.
Снимка: TBI Bank

TBI Bank е лидер в продажбите на изплащане в трите най-големи вериги за бяла и черна техника в България Зора, Техномаркет и Технополис. Това показват обединените данни, получени от трите веригите за 2018 г. Пазарният дял на банката е нараснал значително спрямо предходната година и за 2019 г. достига 35%.

Така TBI Bank за втора поредна година заема първо място в онлайн покупките на техника на изплащане – а през 2018 г. бележи и първо място офлайн. Средно през 2018 г. пазарът на стоковото кредитиране е нараснал със 7 %, докато TBI Bank бележи ръст от 24% спрямо 2017 г.

TBI Bank с награда за ИТ проект на годината

В TBI Bank сме дали обещание да предоставяме на нашите клиенти и партньори бързи услуги с най-високо качество. Звучи клиширано - същото...

През 2018 г. най-търсените стоки и при онлайн и офлайн пазаруването са мобилните телефони (20% от кредитираните покупки на техника от TBI Bank в трите най-големи вериги), телевизори (17%) и перални (7%). Средната сума на стоковия кредит през 2018 г. е 727 лв. – за сравнение през 2016 г. той е бил 658 лв., а през 2017 г. – 710 лв. Половината от българите, пазаруващи техника онлайн, са във възрастовата група 23-37 години (50%), а българите над 42 години предпочитат физическите магазини (47% от общите покупки на кредит офлайн).

„През годините TBI Bank успя да спечели доверието и на клиентите, и на партньорите от търговската мрежа и лидерските ни позиции в стоковото кредитиране доказват това – каза Гергана Стайкова, Старши вицепрезидент „Кредитиране и дистрибуция“ в TBI Bank. – В момента работим и по други иновативни услуги, които да отговорят на нуждите на нашите клиенти в дигиталната ера.“

Предстои TBI Bank да представи на пазара нова платформа за стоково кредитиране онлайн. Тя работи денонощно, използва видеоидентификация за одобрение за минути и еднократен електронен подпис и значително намалява изискваната информация от клиента за получаване на финансиране. Платформата работи успешно в Румъния вече над година, където TBI Bank също е лидер в стоковото кредитиране онлайн.

TBI Bank придобива миноритарен дял в норвежката дигитална банка Monobank ASA

TBI Bank се договори за придобиването на миноритарен дял в норвежката Monobank ASA. TBI Bank инвестира близо 6 млн. евро за дял от над ...

За TBI Bank

TBI Bank е фокусирана върху потребителското финансиране и кредитиране на малки и средни предприятия в България и Румъния. Чрез доверена мрежа от над 5000 точки на продажба ние обслужваме повече от 1.4 милиона регистрирани потребители. Ние сме част от 4Finance, най-голямата онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране в Европа. Нашият фокус върху клиентите ни движи напред към това да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение. Успешният ни бизнес модел и потребителски ориентиран подход ни позволиха да се превърнем в най-печелившата банка в България (Capital K10, 2018).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com