Заради Каролев ляво движение пита Лукарски "дреме ми на к..а" ли е позицията ни за ТТИП?

11564
Заради Каролев ляво движение пита Лукарски "дреме ми на к..а" ли е позицията ни за ТТИП?
Снимка: Facebook

Официално писмо до икономическия министър Божидар Лукарски изпратиха от "Солидарна България". Причината - поведението на съветника на министъра - Владимир Каролев, след оповестен доклад за ефектите върху България от Трансатлантическото търговско споразумение (ТТИП).

Представянето стана факт на 24-ти април, на 26-ти април, при гостуването си в предаването "Денят на Георги Любенов" по БНТ, председателят на "Солидарна България" г-жа Ваня Григорова връчи копие от доклада на г-н Каролев. Той отвърна, че ТТИП не е нейна работа, а въпрос на преговори между САЩ и Брюксел. И добави, че тези, които са напечатали доклада, ще получат "много поздрави от американското посолство".

Неков: В настоящия си вид ТПТИ е заплаха за българското селско стопанство

Ако Трансатлантическото търговско споразумение (ТПТИ, ТТИП) между ЕС и САЩ се приеме в настоящия си вид европейското селско стопанство ...

Според "Солидарна България" извън ефир Каролев е върнал доклада на Григорова с думите "дреме ми на к..а". Затова и от "Солидарна България" очакват реакция - както по отношение на поведението на Каролев, така и дали това ще е официалната реакция на икономическото министерство за ТТИП.

Преди вече над два месеца Actualno.com получи подробен коментар от икономическото министерство за ТТИП. Основата му е, че тъй като за момента няма твърди параметри в споразумението, няма как да се направи и достоверен анализ за ефектите на ТТИП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com