Audi Sport Quattro генерира 700 к.с.

35612
Audi Sport Quattro генерира 700 к.с.
Ревизирана и много атрактивна визия, хибридно задвижване. Дали се приближава към серийно производство? Да, надявам се.

Франкфурт е територията на германските гиганти, където традиционни трите големи марки си мерят... силите. А Audi има какво да покаже. Ясно е, че ще видим фейслифта на А8, но до него ще грее този ярко жълт ревизиран концепт Sport Quattro.

Името Sport Quattro бе въведено през 1984 г., а през 2010 г. бе съживено. Оттогава не спираме да пишем и говорим, че тази концепция ще се превърне в сериен модел. Но до момента това така и не се случи. До момента, тъй като тази нова, обновена версия вече навежда на мисълта, че скоро Sport Quattro наистина ще стане сериен модел. Иначе защо ще ни показват променен вариант на концепция, представена преди 3 години?

Audi R8 e-tron няма да се произвежда

  От Audi в крайна сметка официално потвърдиха, че техният R8 e-tron няма да достигне до фаза на производство.  Германците ...

 

2013 Sport Quattro е еволюция, който носи подобна на оригинала голяма шестоъгълна радиаторна решетка, но задните светлини са с променен дизайн. Ауспусите са по-големи, дизайнът на джантите също е нов, но е запазен въздухоотворът в дясната част на капака на двигателя. Предната броня също е променена, като въздухоотворите в нея са значително по-големи. Впечатление правят агресивните LED фарове, 21-цоловите лети джанти, задният спойлер и карбоново-керамичните спирачни дискове. Калниците и вратите са изработени от алуминии, покривът от подсилен с карбон полимер (CFRP), от който материал са направени и капаците на двигателя и багажника. Концепцията тежи 1850 кг, като той е дълъг 4602 мм, широк е 1964 мм и е висок 1386 мм. Колесната база е дълга 2784 мм, а обемът на багажника 300 литра.

 

В сърцето на автомобила е 4,0-литров би-турбо V8 TFSI двигател, генериращ 560 к.с. и 700 Нм. Този конвенцианален двигател работи съвместно с електрически мотор, който е монтиран между V8 мотора и 8-степенната Tiptronic трансмисия. Електромоторът дава 150 к.с. и 400 Нм, които се черпят от литиево-йонна батерия с течно охлаждане, монтирана отзад. Капацитетът й е 14,1 kWh.

Знаете ли кой е Audi A4 Vario?

  Германците от Audi имат доста амбициозни планове за новия си А4, като дори се говори за допълнение към гамата в лицето на нов м...

 

Audi Sport Quattro Concept 2013 предлага комбинирана мощност от 700 к.с. и 800 Нм, които са достатъчни за ускорение до 100 км/ч за 3,7 секунди и максималните 305 км/ч. Концептът може да измине до 50 км само на електричество, а комбинираният разход на гориво е 2,5 л/100 км.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com