BMW M4 Cabriolet ще бъде представен в Ню Йорк

54932
Снимки:

С новото M4 Кабриолет BMW M GmbH разширява палитрата от модели на легендарния спортен автомобил с още един атрактивен вариант. Новото М4 Кабриолет съчетава същите динамични характеристики като новото BMW M3 Седан и новото BMW M4 Купе.

М4 Кабриолет категорично се разпознава като член на семейството на BMW M3/M4. За това допринасят предния капак с характерен Powerdome, впечатляващите странични огледала с двойни стойки, както и изпъкналите арки на предните и задните калници, в които се виждат кованите алуминиеви джанти с размер 18 инча (или 19 като опция). Задвижването на BMW M4 Кабриолет е поверено на познатия от М3 Седан и М4 Купе новоразработен редови шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo и високооборотни характеристики. От трите литра работен обем двигателят извлича максимална мощност от 431 к.с., а максималният въртящ момент от 550 Нм е на разположение в широк оборотен диапазон. Това осигурява на BMW M4 Кабриолет не само изключително спортни динамични характеристики – като ускорение от 0 до 100 км/ч за само 4,4 сек. (с опционалната седемстепенна М скоростна кутия с два съединителя, но и достатъчни резерви от мощност за спокойно, както и бързо шофиране при отворен покрив.

Официално: BMW M4 Coupe и M3 Sedan

След като от предшественика, BMW M3 Coupe от четвърто поколение, бяха произведени над 40 000 екземпляра, сега BMW M4 Coupe продълж...

 

Също като при BMW M3 Седан и BMW M4 Купе, при BMW M4 Кабриолет е заложено на интелигентната олекотена конструкция. Така например предният капак и предните странични панели, както и много от компонентите на окачването са изработени от алуминий. При новото BMW M4 Кабриолет се използва и много лекия, но и екстремно здрав материал CFRP (карбонов композит). Така например от CFRP е произведен кардановия вал, който е цял и без междинна опора, с което се постига значително намаление на теглото и на въртящите се маси. Напречната греда от CFRP между опорите на окачването в моторния отсек има тегло само 1,5 кг, като в същото време е значително по-здрава от сравним елемент от алуминий.

 

Съставеният от три части сгъваем метален покрив на BMW M4 Кабриолет е напълно тапициран отвътре и впечатлява с много добрата си шумоизолация и пълна пригодност за зимата. Той се отваря за около 20 сек. с натискане на бутон – при необходимост дори и по време на движение със скорост до 18 км/ч. За новото BMW M4 Кабриолет освен много богатото серийно оборудване се предлагат и множество атрактивни опции за повишаване на естетиката, динамиката и комфорта. За още по-специалното изразяване на индивидуалността се предлагат ексклузивните опции на BMW Individual.

BMW M235i Coupe: Прераждане (тест-драйв)

Имаше времена, когато автомобилите бяха малки и леки, а сега... Кросоъвърът Х3 по размери е сравним с първото поколение на Х5, настояща...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com