Dongfeng, PSA и френското правитество си стиснаха ръцете

29329
Dongfeng, PSA и френското правитество си стиснаха ръцете

Пиер Московиси, Министър на икономиката и финансите, Филип Варен, Президент на борда на директорите на PSA Peugeot Citroen, Су Пин, Президент на управителния съвет на DGF, Робер Пежо, Генерален директор на FFP и Жан Филип Пежо, Генерален директор на семейните дружества Peugeot Frères (Братя Пежо) подписаха на 26 март 2014 г. в Париж окончателните договори относно операциите по увеличение на капитала, обявени на 19 февруари 2014 г.

Базирайки се на успеха от едно сътрудничество, започнало преди повече от 20 години, PSA Peugeot Citroën и DGF, преминаваха към нов етап с подписването на окончателно споразумение за стратегическо партньорство в областта на индустрията и търговията.

Това стратегическо партньорство обхваща три области:

PSA Peugeot-Citroen обединява усилия с Dongfeng

Проблемите на закъсалия френски концерн са на път да бъдат разрешени, след като най-после се разбра, че отново китайски пари ще спасява...

Увеличение обемите на дейност на DPCA, съвместното дружество, създадено в Китай от DGF и PSA Peugeot Citroën с цел производство и комерсиализация на 1,5 милиона автомобила годишно до 2020 г.;

Създаване на общ център за изследователска и развойна дейност в Китай, за развитие на продукти и технологии, предназначени за пазарите с голям растеж, между които и Китай;

Създаване на ново смесено дружество джойнт-венчър с цел развитие на продажбите на автомобили с марка Peugeot, Citroën и Feng Shen (собствена марка на DPCA) в Югоизточна Азия и потенциално за други растящи пазари.

Благодарение на засиленото партньорство PSA Peugeot Citroën и DGF целят да реализират, всеки от тях, по около 400 милиона евро годишно от индустриалните синергии до към 2020 г.

Карлос Таварес поема PSA Peugeot Citroen

Бившият втори в Renault-Nissan става първи по важност човек в PSA Peugeot Renault. Така най-общо може да се определи мениджърската рока...

За увеличението на капитала на PSA Peugeot Citroën

Както бе съобщено на 19 февруари 2014 г., договорите предвиждат увеличения на капитала в размер общо на 3 милиарда евро и предварително предоставяне на капиталови варанти (BSA) на сегашните акционери на Peugeot, при следните условия:

В тези рамки, реализираната от DGF и Държавата инвестиция ще бъде по 800 милиона евро, за всяка от тях. Със съответно участие от 14% всеки, DGF, държавата и Дружеството на семейните фирми Peugeot ще бъдат представени по равно в капитала на Групата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com