X
 
 

ДЗИ въвежда изцяло дигитализирана обработка на щети по застраховка КАСКО+

2723 0
photo of ДЗИ въвежда изцяло дигитализирана обработка на щети по застраховка КАСКО+
Снимка: Pixabay.com
Само 24 часа, за да получите обезщетение за щета, ако сте застрахован – това предлага ДЗИ чрез изцяло дигитализиран процес на обработката на щети по КАСКО+. За да получите обезщетението, като клиент на ДЗИ трябва да сте представили на застрахователното дружество пълния комплект от изискуеми документи по щетата.

Пълната дигитализация на процеса се осъществява в четири лесни стъпки. Първо се подава уведомление за щета онлайн. Следва изготвяне на опис на уврежданията от мобилни устройства, изготвя се дигитално досие с всички съпътстващи документи и се прави онлайн проверка на статуса по щета.

Иновативният процес по обработка на щети по КАСКО+ "Бърза писта" позволява на клиентите да получат плащане до следващия работен ден или в рамките на 24 часа. С лансирането на уникалната услуга ДЗИ затвърждава лидерската си позиция сред водещите застрахователни компании на българския пазар. Обхватът на новия процес включва щети с избран начин на уреждане "Експертна оценка" и изплащане на обезщетение по представени фактури.

От "Бърза писта" могат да се възползват също така и физически лица с добра история на щетимост, имащи право на доверен/официален сервиз, чиито автомобили са с леки увреждания – до 5 детайла, без части за подмяна. Общата стойност на ремонта не бива да надхвърля 1000 лв., като размерът на обезщетението се определя на база автоматична калкулация, заложена в системата.

Работата със системата, разработена специално за нуждите на ДЗИ, предоставя възможност за бързи и улеснени действия на служителите на компанията в рамките на процеса по управление на щетата и приключването ѝ на следващия работен ден.

"Въвеждането на системи, специално разработени за нашите нужди, е само един аспект от непрекъснатия процес по дигитализация на услугите на ДЗИ. Всяка година наблюдаваме повишаване на търсенето на дигитални решения, което ни задължава като водещ застраховател и в рамките на законовите възможности да инвестираме в повишаване на удовлетвореността на нашите клиенти“, коментира новата услуга Бистра Василева, изпълнителен директор "Общо и Корпоративно застраховане" в ДЗИ.

За повече информация - ТУК!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители