X
 
 

Fiat Chrysler и PSA Group подписаха сливането си

2585 0
Fiat Chrysler и PSA Group подписаха сливането си
Снимка: PSA
Италиано-американският концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) и френската PSA Group подписаха обвързващо споразумение за сливане. Сделката е на стойност 50 млрд. долара и ще доведе до създаването на четвъртия по големина автомобилен производител на света. Сливането трябва да приключи през следващите 12 до 15 месеца, обявиха от двете компании в общо изявление.

PSA и FCA заявиха, че новата компания ще има Борд на директорите от 11 души, като всяка от тях ще номинира 5 човека. Главният изпълнителен директор на PSA - Карлос Тавареш, ще застане начело на обединението и ще заеме 11-ото място в управата. Като част от сделката е посочено, че никой акционер няма да има право да упражнява повече от 30 процента от гласовете, подадени на събранията на акционерите.

Fiat-Chrysler отхвърли офертата за сливане с PSA Group

Френският алианс PSA Group, в който влизат компаниите Peugeot, Citroen, DS и Opel, е отправил официално предложение към италиано-америк...

В изявлението си Тавареш (на снимката вляво) обяви, че сливането ще постави PSA и FCA в по-силна позиция „да овладеят прехода към свят на чиста, безопасна и устойчива мобилност“. На свой ред изпълнителният директор на FCA Майк Манли каза, че фактът, че и двете компании са развивал успешно в трудни времена, означава, че техните служители „виждат предизвикателствата като възможности“.

Със сливането си PSA и FCA целят да постигнат годишни икономии на разходи от 3,7 милиарда евро (4 милиарда долара). Очаква се споделянето на технологии, както и икономиите, свързани с продуктите и платформите, да представляват приблизително 40% от близо 4 милиарда евро годишни взаимодействия, посочват компаниите.

Очаква се завършването на предложената комбинация да се извърши след 12 до 15 месеца, включително одобрение от акционерите на двете компании на извънредни събрания на акционери, както и при спазване на антитръстовите и други регулаторни изисквания.

Преди завършването на сливането от акционерите на PSA - китайската компания Dongfeng Motor Group, ще трябва да се раздели 12,2-процентовия си дял във френския автомобилен производител, като продаде акции на стойоност 30,7 млн. евро. Така двете компании ще участват с еднакъв дял в новото сдружение - 50:50.

Над 1,4 млн. души дават под съд Fiat-Chrysler

Сериозните проблеми за автомобилния концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) продължават, след като над 1,4 млн. собственици на минивана...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално