Focus ST сложи Golf GTI в малкия си джоб

12684
Focus ST сложи Golf GTI в малкия си джоб
Хечбекът на Ford води уверено по продажби.

Спортният Ford Focus ST се продава в Европа от октомври миналата година. Той представлява доста по-практична алтернатива на класическите триврати хечбеци, притежаващи мощност от около (или над) 250 к.с. Focus впечатлява с меки настройки на окачването, което го прави чувствително по-комфортен от конкурентите му при шофиране в нормални условия. Голямо предимство на хечбека е и добрата цена, като дори в базовата си спецификация той идва с доста екстри.

Всичко това води до логичен резултат – отлични продажби за последното тримесечие на 2012 година. Само в Европа например от октомври до декември включително Ford са продали 1 984 бройки от Focus ST. Това означава, че американците са „лапнали” доста голямо парче от пазара за спортни хечбеци, постигайки дял от 44%.



Следващият в списъка е VW Golf GTI, който обикновено е сред фаворитите в тази класация. „Горещият” хечбек от Волфсбург постига 33-процентов дял в този сегмент. След тях идва и RenaultSport Megane (малко по-пистово предложение), който има 12-процентов дял.

Ford са успели да продадат общо 3 918 бройки от Focus ST, като 74% от тях са хечбеци, а останалите 26% – комби версии. Ако говорим за избора на цветове, най-предпочитан е белият Frozen White (41%), черният Panther Black, както и запазената марка за този модел – оранжевият Tangerine Scream (със 17%).



По всичко личи, че нещата за „Синия овал” могат да вървят само напред и нагоре, след като американците пуснаха наскоро и Fiesta ST, който е още по-удобен за градски условия благодарение на по-ниските вредни емисии и по-малките си размери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com