Коронавирусът парализира автомобилната индустрия в Европа

3778
Коронавирусът парализира автомобилната индустрия в Европа
Снимка: Porsche

Разпространението на коронавируса нанесе жесток удар и по автомобилна индустрия. Той започна със спиране на заводите в Китай, Южна Корея и Япония, но повече от тях вече работят по график. В Европа обаче нещата стават все по-сериозни и голяма част от производителите взеха мерки.

Най-жестоки са те в Италия, където заводите на Fiat Chrysler Automobiles, Ferrari и Lamborghini спряха работа до 27 март. Същото направи и производителят на допълнително оборудвани и на спирачни системи Brembo, който затвори и четирите си фабрики. Друга компания - Magneti Marelli, засега обяви пауза от само 3 дни.

Автосалонът в Женева бе отменен заради коронавируса

Започващият в началото на следващата седмица автомобилен салон в Женева беше отменен заради разпространението на коронавируса. Правител...

В Испания положението също е тежко. Ford затвори фабриката си във Валенсия до 23 март, а заводът на SEAT спира за 6 седмици. Предприятията на Renault в Паленсия и Валядолид обяви 3-дневна пауза заради проблем с доставките. На свой ред Nissan затваря двата си завода до Барселона поне за 3 дни.

Във Франция групата PSA започва да затваря заводите си днес, като това ще продължи и утре. В Renault засега предвиждат намаляване на производството, като съответно това ще ангажира по-малко персонал. Компанията обаче е готова да реагира, ако доставките от външни компании в Европа бъдат прекратени.

В Германия Opel нареди на служителите от администрацията в Рюселхайм да си останат по домовете, след като един работник даде положителен тест за болестта. Заводът обаче продължава да работи. Volkswagen постави 5 работници от фабриката за части в Касел под карантина, както и двама от завода във Волфсбург. От компанията твърдят, че те на са имали контакт със свои колеги, така че други мерки засега не са нужни.

Заводът на Volkswagen в Братислава (Словакия) обаче спира работа, което ще е сериозен проблем, тъй като в него се произвеждат големите кросоувъри Porsche Cayenne, VW Touareg и Audi Q7, както и компактни градски модели VW Up, Skoda Citigo и Seat Mii. Фабриките на PSA и Jaguar Land Rover засега продължават работа.

Volkswagen отново отложи решението си за завода в Турция

Volkswagen Group отново отлага решението си за това, къде да бъде построена новата фабрика, която ще произвежда модели на Volkswahen и ...

В Чехия заводите на Skoda ще работят с намален капацитет, същото се отнася и за фабриката на Volkswagen край Лисабон (Португалия), в която бяха регистрирани 7 случая на заразени с коронавирус работници. Напълно спряно е производството в два от заводите на Fiat в чужбина - в Тучни (Полша) и Крагуевац (Сърбия). Там паузата ще е поне до 27 март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com