X
 
 

Летящите автомобили стават масови в Япония

4226 2
photo of Летящите автомобили стават масови в Япония
Снимка: Qutro
Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на Япония съвместо с комитет от Министерството на земята, инфраструктурата и транспорта на страната представиха пътна карта, предназначена за създаването и популяризирането на летящи автомобили.

По информация на изданието Response, изпитателните полети на новия вид  техника в Япония ще стартират още през тази година. Производството на готовите транспортни средства трябва да започне през периода 2020-2023 г., като готовите летящи автомобили ще бъдат представени на световното изложение Expo в Осака през 2025 г. Масовото те трябва да навлязат през 2030 г.

В Tesla не вярват на летящите автомобили

Шефът на производителя на електромобили Tesla Motors – Илон Мъск, обяви за „опасна за хората” масовата поява на летащ...

Летащите автомобили ще бъдат използвани за превоз на товари и хора в градовете, както и в селските райони. Новият транспорт ще се използва активно и от спасителните служби, а също така и за развлекателни цели.

За реализиране на проекта, в Япония ще бъдат разработени стандарти за безопасност на летащите автомобили и за тяхната техническа сертификация. Специално внимание ще бъде обърната на усъвършенстване на системите за антономно управление и за използване на електрическа тяга.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...