Малкият SUV на Jaguar излезе на сцената

4428
Малкият SUV на Jaguar излезе на сцената
Снимка: Jaguar

Компанията Jaguar официално представи компактния си кросоувър E-Pace. Това е моделът, с който британците ще се опитат да конкурират BMW X1 и Audi Q3 на световните пазари. Поръчки за автомобила вече се приемат, като цената му стартира от 35 500 евро.

Целта на E-Pace е да привлече по-младата аудитория, която отделя специално внимание на стила и съвременните технологии. Дължината на кросоувъра достига 4395 мм, а разстоянието между двете оси е 2681 мм. Обемът на багажника е 577 литра.



В оборудването на автомобила може да бъде включена мултимедийна система Touch Pro с 10-инчов сензорен дисплей, а срещу доплащане се предлага и екран с размери 12,3 инча в комплект с аудиосистема Meridian. Предвидени са още цветен проекционен дисплей с висока резюлоция, четири 12-волтови розетки и пет USB-изхода за зареждане на мобилния устройства.

Jaguar направи най-екстремния седан в историята си

Само преди месец британският производител Jaguar обяви, че работи по един от най-екстремните автомобили в историята си. Проектът вече е...

Кросоувърът разполага със система за следване на лентата на движение, за контрола на „мъртвите” зони и за разпознаване на пътните знаци. Има и функция за следене на състоянието на водача, както и за аварийно спиране при излизане на пешеходец на пътя. Освен това машината може сама да намалява скоростта при приближаване на кръстовище, ако отчете силен трафик.

Jaguar E-Pace използва платформата на Land Rover Discovery Sport, затова 4-цилиндровите мотори са поставени напречно. Кросоувърът излиза на пазара с избор от 5 двигателя, като дизеловите развиват 150, 180 и 240 к.с., а бензиновите – 248 и 300 к.с. Най-мощният дизел ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,4 секунди, а топ-версията на бензин – за 6,4 секунди.

Ниските нива на оборудване на кросоувъра са оборудвани със система за задвижване на четирите колела Standard Driveline с електронно-управляема муфа между двете оси. Топ-версиите разчитат на система Active Driveline с два съединителя на задната ос и възможност за прехвърляне на тягата на всяко от задните колела.

Предвидени са общо 4 нива на оборудване - Standart, S, SE и HSE, като всяко от тях ще се предлага с допълнителен пакет R-Dynamic. Те ще се различават по оптиката си, решетката на радиатора, задната броня и джантите. Пакетът включва спортни седалки с черна кожа, както и метални прагове и педали.

Jaguar F-Pace 3,0 V6: Оргазъм за сетивата (тест-драйв)

Кой е пионерът в света на кросоувърите? Кой е първият, кои са последователите? Въпроси, по които може много да се спори, и по които мно...

Още в базовото оборудване са включени мултимедийна система Touch Pro, светодиодни фарове, камера за заден ход, подгряване на предното стъкло, седалките и волана, както и с възможност за отопляване на салона от разстояние с помощта на приложение на смартфона. В оборудването влизат също така система за отваряне на багажника с жестове, както и гривна Activity Key, заместваща ключа.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com