Новак Джокович представи новото Peugeot 508

86054
Новак Джокович представи новото Peugeot 508

Peugeot изживя много силна година. Тя се дължи най-вече на 208, 308 и 2008. Сега към обновяването на гамата се присъединява и фейслифта на 508, който французите наричат „нов“. И вероятно имам право, защото промените по 508 са много сериозни и не засягат само леки визуални модификации. Напротив, дизайнът – вън и вътре, е силно променен, моторизацията предлага нови двигатели, а технологийто са още повече.

 

Петерханзел обяви подписването с Peugeot по странен начин

Стефан Петерханзел потвърди участието си в рали „Дакар“ 2015 с Team Peugeot-Total в неделя, 15 юни, по доста необичаен начи...

Представянето на новото 508 се състоя вчера в Лондон. С 508 Peugeot отново (и най-силно до момента) демонстрира желанието си за препозиционирането на марката към лусозната част на пазара. Новият 508 е с нова радиаторна решетка, която ще се превърне в запазена марка за бъдещите модели на марката. Логото вече е позиционирана в нея, а не върху капака на двигателя. Нови са и фаровете, бронята и въздухоотворите в нея. Пред публика 508 ще бъде представен едновременно на автомобилните изложения в Москва и Ченгду през август, след това на Париж мотор шоу. Продажбите на модела в Европа ще започнат през септември 2014.

 

Новата радиаторна решетка е основен елемент от дизайна на Peugeot 508. Тя е по-вертикална и отсега нататък с централно позициониран в нея „Лъв“. Силно впечатление отпред правят и 100% LED светлините – фарове, дневни светлини, мигачи, фарове за мъгла. С променене дизайнт е и капакът на двигателя.

 

Задната част на седана е по-структурирана, с променен дизайн на задната броня, която е отделена от багажника, и едновременно с това е подсилена защитната й функция. Задните светлини на седана също са с променен дизайн. Сега те са по-хоризонтални от преди, независимо дали гледани отстрани или отзад

Peugeot 3008 2,0 HDi: Френска идилия (тест-драйв)

Фактът, че 3008 се превърна в успех, мен не ме изненадва. До момента са продадени над 507 000 бройки, което обаче е изненадващо до...

 

Силно променен е и интериорът. Арматурното табло сега включва 7-инчов сензорен екран, групиращ по интуитивен начин повечето от функциите на автомобила. Резултатът е, че централният панел сега е с по-малко бутони. Позициониран пред шофьора, богатият и ултра завършен приборен панел прави препратки към прецизното часовникарство. Той се подкрепя от Head-Up Display с цветна информация за шофирането и навигацията.

Бензиновата моторизация на 508 включва нов Евро 6 двигател: 1,6 THP 165 S&S, свързан с 6-степенна механична предавателна кутия или с новата EAT6 6-степенна автоматична трансмисия. Заменяйки Евро 5 мотора 1,6 THP 156, този нов агрегат с мощност 165 к.с. позволява намаляване на CO2 eмисиите на 129 г/км (6-степенна механична кутия), като най-доброто постижение на предишното поколение бе 144 г/км.

Двигателят 2,0 BlueHDi 150 с 6-степенна механична предавателна кутия отделя емисии CO2 от само 105 г/км при седан и SW версиите, с което се превръща в най-доброто предложение в сегмента за това ниво на мощност. Подобно на него, новият 2,0 BlueHDi 180 EAT6, монтиран в седана, е сертифициран с CO2 eмисии от 111 г/км, което го превръща в един от най-добрите компромиси между мощност и разход на гориво в сегмента.

Peugeot атакува изложението в Китай с Exalt

Автомобилното изложение в Пекин отваря врати на фона на безпрецедентно търговско постижение в Китай за PEUGEOT. През първото тримесечие...

Що касае HYbrid4 технологията, която досега остава уникално предложение в сегмента, тя естествено е пренесена в седана и RXH. Мощният 163 к.с. 2,0-литров HDi дизелов двигател и електрическият мотор с 37 к.с., свързан към задните колела, работят или отделно, или заедно, по начин, който е прозрачен за потребителя. Системата предлага четири избираеми режима на задвижване (ZEV, 4WD, Sport и Auto). Естествено, икономията на първо място. Сертифицираните CO2 eмисии от 85 г/км, а с комбиниран разход на гориво от 3,3 л/100 км, PEUGEOT 508 HYbrid4 е с най-добрите параметри за CO2 eмисии и разход на гориво в сегмента си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com