Нови дизелови двигатели и технологии за Opel Insignia

19667
Нови дизелови двигатели и технологии за Opel Insignia

Флагманът се сдоби с два 1,6 CDTI двигателя от най-новото поколение, персонален асистент за свързаност и услуги Opel OnStar, както и следващо ниво на инфоразвлекателни функции Navi 900 IntelliLink с Apple CarPlay интеграция.

И двете версии на новия 1,6 литров дизелов двигател на Opel демонстрират във флагмана факта, че двигателите с малък работен обем и висок въртящ момент могат да не оставят място за забележки. Агрегатите с мощност 120 к.с. и 136 к.с. заменят своите събратя с работен обем от 2.0 литра и са разработени, за да осигурят отлична реакция при подаване на газ и нисък разход. Всичко това е съчетано с невероятно балансирана работа. Оборудван с шестстепенна механична трансмисия и Start/Stop система, турбодизелът с мощност 120 к.с. ускорява автомобила от нула до 100 км/ч за 11,9 секунди, което е на нивото на предшественика му. Ниският разход на гориво от 3,9 л/100 км съответства на емисии на CO2 от 104 грама на километър. При турбодизеловия агрегат със 136 к.с. разходът на гориво се намалява с още 0.1 литра до 3,8 л/100 км. Това от своя страна снижава нивото на емисиите на CO2 до едва 99 г/км, прекрачвайки границата от 100 грама, която е особено важна при покупка на автомобил за корпоративните паркове. Без каквито и да било компромиси по отношение на динамиката, двигателят добавя пет км/ч към максималната скорост на своя предшественик, достигайки 210 км/ч. Insignia седан ускорява от нула до 100 км/ч за едва 10,9 секунди. И двете версии на шептящия дизел предлагат солидния въртящ момент от 320 Нм, наличен от 2000 об./мин и може да бъдат поръчани на базови цени от 40 095 лева и 40 875 лева съответно (препоръчителна цена за България с вкл. ДДС).

Персоналният асистент за свързаност и услуги на Opel OnStar вече е на разположение от ниво на оборудване Edition нагоре първоначално за 13 страни от Западна Европа. Клиентите могат да използват всички услуги безплатно за първите 12 месеца след активирането. Широкоспектърната услуга включва 24-часова функция за автоматична реакция при катастрофа Automatic Crash Response, асистенция за откраднат автомобил Stolen Vehicle Assistance, асистенция на пътя Roadside Assistance, автомобилна диагностика Vehicle Diagnostics на важни оперативни данни и измервания, както и дистанционно управление с различни функции през приложенията за смартфон. Едновременно с това системата Opel OnStar превръща Insignia в мощен, мобилен Wi-Fi хотспот със стабилна интернет връзка.

Opel Insignia достигна кота 750 000

Успешната история на Opel Insignia отваря нова глава. 750 000-ият автомобил на върховия модел на Opel напусна поточната линия на завода...

В допълнение, следващото поколение инфоразвлекателни системи на Opel пренася света на смартфони в автомобила още по-бързо и широкомащабно. За първи път, функциите на iPhone могат да бъдат интегрирани с помощта на Apple CarPlay с новата Navi 900 IntelliLink. IntelliLink позволява също аудио стрийминг, като изчита входящите SMS съобщения чисто, гласов контрол, както и гледане на филми и видео – последните разбира се, само когато автомобилът е спрял. Навигационната система включва още над 30 европейски страни и може да бъде показвана дву или триизмерно съгласно предпочитанията и контролирана с гласови команди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com