Новият Ford Fiesta премина на 2 цилиндъра

7405
Новият Ford Fiesta премина на 2 цилиндъра
Снимка: Ford

Една от най-очакваните премиери за 2016 г. вече е факт – компанията Ford разкри новото поколение на един от основните си модели. Това е компактният хечбек Fiesta, чиито продажби ще стартират в средата на 2017 г.

Автомобилът е запазил платформата на своя предшественик, но е пораснал на размери. Дължината му е увеличена със 71 мм – зо 4040 мм, а широчината с 12 мм – до 1734 мм. Разстоянието между двете оси достига 2493 мм. Самото шаси е преработено и е с 15% по-издържливо на усукване.

От Ford се похвалиха, че е обърнато сериозно внимание на шумоизолацията в салона, като промяната се усеща най-осезателно при скорост от 100 км/ч. Разликата в сравнение с предходното поколение на хечбека е 7% в полза на новия автомобил.

В гамата двигатели на Fiesta отново се залага на 3-цилиндровият турбомотор от семейството EcoBoost с обем 1,0-литър, който е достъпен в 3 варианта на мощност – 100, 125 и 140 к.с. Двигателят се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия, а като алтертива се предлага и автомат с 6 предавки.

Агрегатът вече разполага и със система за деактивация на един от цилинпдрите. Тази мярка се използва за икономия на гориво, а системата гаси и пали цилиндъра изключително бързо – за 14 милисекунди, като двумасов маховик се грижи за това моторът да продължи да работи плавно и без излишни вибрации, макар и на два цилиндъра. За модела е достъпен още един 3-цилиндров мотор – 1,1-литров, атмосферен със 70 или 85 к.с., като той се съчетава само с механична трансмисия. Дизеловата линия е представена от 1,6-литров агрегат с 4 цилиндъра, развиващ 85 и 120 к.с.

В оборудването на хечбека е включен мултимедийният компрекс SYNC с три варианта на големина на сензорния дисплей. Достъпни само още аудиосистема  Bang&Olufsen и огромен брой съвременни асистенти за безопасност, които дебютират в този клас. Също така Fiesta е първият модел на Ford с новата система за предотвратяване на челен сблъсък и функция за разпознаване на пешеходци.

Моделът ще се предлага и в още два варианта, освен стандартния. Първият е всъдеходан, който ще се отличава по защитните елементи на каросерията, рейлингите на покрива и увеличения пътен просвет. А вторият е версия Vignale – с луксозен кожен салон, различни брони и нова решетка на радиатора.

Колите на Ford ще паркират напълно сами през 2018 г.

Компанията Ford обяви, че в най-скоро време ще започне да предлага на своите автомобили система за самостоятелно паркиране от ново поко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com